Haberler

Denizli'de Ormanların Yangınlara Karşı Zararlı Madde ve Çöpler Toplandı

Güncelleme:

Denizli'de düzenlenen etkinlikte orman yangınlarının önlenmesi ve çevreye olan zararların en aza indirilmesi amacıyla zararlı madde ve çöpler toplandı. Vali, emniyet müdürü, komando tugayı ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Denizli'de ormanların yangınlara karşı zararlı madde ve çöpler düzenlenen etkinlikle toplandı.

Yenişehir Millet Orman'ında düzenlenen etkinlikte Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Tamer Karayay, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül ve öğrenciler katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla diğer illerle birlikte eş zamanlı düzenlenen "Orman Benim" kampanyasında katılımcılar ellerindeki poşetlere topladıkları çöpleri doldurdu.

Vali Coşkun gazetecilere yaptığı açıklamada sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangınları açısından riskli bir döneme girildiğini söyledi.

Bunun için orman içinde bulunan zararlı maddeleri toplayarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Coşkun, "Orman yangınlarının yüzde 87'si insan kaynaklı. Dolayısıyla biz de orman yangınlarının önlenmesi amacıyla tedbirlerin alınması, bu konuda neler yapılması gerekiyorsa farkındalık oluşturulması amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu farkındalık çalışmalarıyla özellikle vatandaşlarımızda ormanlarımızdaki yangınların önlenmesine yönelik bir bilinçlenme, bir farkındalık oluşturma noktasında mesafe alırız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Komando Denizli Çevre Güvenlik Doğa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title