Haberler

Burdur Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi İleri Arıtma Teknolojisine Dönüşüyor

Güncelleme:

Burdur Belediyesi Atık su Arıtma Tesisi'nde 2016 yılında uygulamaya geçilecek olan Kentsel Atık Su Arıtma Yönetmeliği'ne uygun hale getirilmesi için neler yapılması gerektiği hakkında toplantı yapıldı.

Toplantıya Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Eyüp Yahşi, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası Genel Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden uzmanlar katıldı.

Burdur Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi yapımı uzun yıllara dayanan bir proje diyen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya "Tesisimiz 2010 yılında hizmete girdi. Tesisimizde arıtılan suların aldığımız raporlara göre Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğindeki sınır değerlerin çok altında olduğu görülmektedir. Mevcut Tesis ile sağladığımız başarı göz önündedir. Ancak kendimizi değişen dünyaya uyarlamamız gerekiyor. Malum olduğu üzere, 2016 yılı Temmuz ayında artık yeni sisteme geçmemiz gerekiyor." dedi.

Burdur Belediyesi olarak çevre konusunda, hassas olduklarını belirten Akkaya "Hiçbir emekten hiçbir masraftan da kaçmıyoruz. Arıtma tesisi 3 yıl önce hizmete girdiğinde bir koku vardı. Rüzgar şehre doğru estiğinde koku bütün şehri etkisi altına alıyordu. İller bankası önderliğinde geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı. Sonuçta her gün tesis girişinde 2,5 kilogram toz ve 5 kg sıvı olarak kötü kokuyu nötralize edecek bakteri uygulanıyor. Bu sayede sadece arıtma tesisi çevresinde bu kokuyu hissediyoruz. Şehir merkezine yaklaştıkça bu koku hissedilmiyor. Ayrıca Şeker Fabrikasının da bir çökertme havuzu bulunmaktadır . Orada da muazzam bir koku oluşmaktadır. Halkımız bunu bilmediği için Arıtma Tesisinden geliyor diye bir düşünceye kapılıyor. Kesinlikle tesisimizden herhangi bir koku yayılmıyor" diye konuştu.

Arıtma Tesisi sorumlusu Çevre Mühendisi Mahmut Bayrakdar'ın katılımcılara Tesisle ilgili yaptığı sunumdan sonra katılımcılara tesis gezdirildi ve ileri arıtma teknolojisine geçiş için gerekli değerlendirmeler yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sebahattin Akkaya İller Bankası Burdur Eyüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title