Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Plan ve Bütçe Komisyon toplantısı için ara verilerek devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP grupları Büyükşehir'in yeni bisiklet yollarının şov amaçlı olduğunu söyledi.

Foto: Meclisten foto

--- KUTU ---

Bisiklet yolu tartışması

Plan ve Bütçe Komisyon toplantısı için ara verilerek devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP grupları Büyükşehir'in yeni bisiklet yollarının şov amaçlı olduğunu söyledi. Ak Parti'den Murtaza Tamyürek, özellikle Milli Egemenlik Caddesi'nde bisiklet yolları nedeniyle esnafın mal indirip yükleme yapamadığını söyledi. MHP'de ise grup sözcüsü Mustafa Reşat Oktay, bisiklet yolunun Antalyalılar tarafından "Her renge boyandık bir fıstık yeşili ve sarı mı kaldı?" diye yorumlandığını kaydetti. Başkan Akaydın ise yeni kurulan bisiklet yollarının bir şov olmadığını, bir kültürü yerleştirmenin ilk adımları olduğunu söyledi. Yayalaştırma ve bisiklet kullanımının tüm dünyada yaygınlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Akaydın, "Bu maya tutacak. Halkı alıştıracağız, başka çare yok" dedi.

===

Kadın girişimcilere sertifika

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin, Saha Projeleri Direktörü Soner Şahan, öğretim görevlisi İlker Ünsever ile girişimci kadınlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mustafa İssi, iş yaşamında kadınların daha fazla yer almasını hedeflediklerini söyledi. Söz konusu eğitim programıyla ekonominin itici gücü olan iş sahibi kadınların girişimci ruhunu ortaya çıkartarak, işlerini büyütmeleri ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilir düzeye gelmelerinin hedeflendiğini vurgulayan Mustafa İssi, "Kadınlarımızın iş hayatına katılımını hızlandırmayı ve varlığını daha da güçlendirmeyi hedefleyen bu tür projelere oda olarak her zaman destek oluyoruz" dedi. Daha sonra 50 kadın girişimciye sertifikaları verildi.

ANTALYA, tedavisiyle bu rahatsızlığından kurtuldu.

Hastalığının 'ablasyon' adı verilen yöntemle kesin tedavisinin mümkün olduğunu öğrenen Aydın, Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'ne başvurdu. Burada Uz. Dr. Hakan Hasdemir tarafından tedavi edilen Aydın, ritim bozukluğu sorunun tedavi edilmesiyle sağlığına kavuştu.

Terlemeyle birlikte gelen nabız artışı nedeniyle sürekli acil servislere başvuran Hüseyin Aydın, hastalık sürecini şöyle anlattı: "Kardiyoloji uzmanlarına muayene oldum. Ama sorunumun kalbimde doğuştan gelen yapısal bir sorundan kaynaklanan kalp ritim bozukluğu olduğunu öğrenmem zaman aldı."

"Bu dönemde ilaç tedavisi gördüm. Sorunun asıl tedavisinin ablasyon adı verilen yöntemle yapıldığını öğrendim. Dr. Hakan Hasdemir'in uzmanlık alanının ablasyon olduğunu öğrendiğimde, burada tedavi olmaya karar verdim. Tedavi sonrası yaşadığım sorunlar da bitti. Kendimi çok iyi hissediyorum."

KALPTE KISA DEVREYE NEDEN OLUYOR

Uz. Dr. Hasdemir ise hastalığın kalbin erken uyarılmasından kaynaklandığını belirterek, "Kalpte bulunan elektriğin normal gitmesi gereken yoldan değil, kalbin sağ tarafından ya da solundan daha erken geçmesi, erken uyarılmasına yol açmakta ve kalbin bir anlamda kısa devre yapmasına yol açıyor. Kalpte dolaşan aşırı elektrik yükü oluşuyor. Bu nedenle nabız 230'lara çıkıyor" dedi.

Ablasyon yöntemiyle ritim bozuklarının çoğunda yüzde 95 düzeyinde başarı sağlandığını ekleyen Uz. Dr. Hasdemir, "Bu yöntem hastanın hastanede sadece 1 gece yatışını gerektirir. Hasta sonrasında normal yaşantısına geri dönebilir. Ablasyon sayesinde çarpıntı tamamen ortadan kaldırılmakta ve hastalar ömür boyu ilaç kullanmaktan kurtulmaktadır" dedi.

ANTALYA,

Foto: Festivalden fotolar

===

Başkan Akkaya huzurevini ziyaret etti

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Berberoğlu Vakfı Huzurevi'ni ziyaret ederek burada kalan yaşlıların 'Babalar Gününü' kutladı. Başkan Yardımcısı Mustafa Özboyacı ile birlikte huzurevine gelen Başkan Akkaya, burada kalan yaşlılarla tek tek ilgilendi. Sadece belirli günlerde değil sürekli huzurevini ziyaret ettiğini anlatan Başkan Akkaya, burada kalanların sorunlarını dinlediğini, çözüm bulmaya çalıştığını kaydetti.

Ziyareti sırasında huzurevi sakinlerinin taleplerini de dinleyen Başkan Akkaya "Biz sizlere hizmet etmek için varız. Herhangi bir sıkıntınız olduğu zaman hiç çekinmeden bana anlatabilirsiniz" dedi. Başkan Akkaya, huzurevinin yapımında emeği geçen Mehmet Berberoğlu'nu da rahmetle andıklarını belirtti. Başkan Akkaya "Mehmet Berberoğlu, huzurevini yapmak için çok gayret sarf etti. Birçok hayır işinde ön ayak olmuştur. O nu da rahmetle anıyoruz"" dedi. Başkan Akkaya, huzurevinde kalanlara çeşitli hediyeler verdi.

Mesut MADAN/BURDUR,

Foto: Konserden

===

Yeni binada ilk mezun

DÖŞEMEALTI'nın başarılı eğitim kurumlarından Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, üçüncü mezunlarını verdi. Son mezunlar yeni okul binasında düzenlenen törenle belgelerini aldı. Törene Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Çakmakçı, okul müdürü Abdurrahman Yıldırım, öğrenciler ve veliler katıldı

Başkan Yardımcısı Tuncer, Döşemealtı'nın çok hızlı büyüdüğünü belirterek, "Eğitim ve öğretim konusundaki çalışmalara belediye olarak büyük önem veriyoruz. Diğer okullarımızın eksiklerinin giderilmesinde de büyük çaba sarf ediyoruz. Bugün böylesine anlamlı bir törende bulunmaktan da ayrıca mutlu olduğumu belirtmek isterim" dedi. Tuncer ayrıca okul birincisine de belgesini takdim etti.

ANTALYA, başkan adayı İbrahim Aydoğan, 23 Haziran 2013'de yapılacak oda seçimlerine hazır olduklarını söyledi. Seçim çalışmalarının devam ettiğini anlatan Aydoğan, KUTSO yönetimine tecrübeli bir ekiple talip olduklarını kaydetti.

KUTSO'yu yeniden yapılandırma adına projelerinin hazır olduğunu vurgulayan Aydoğan, seçim çalışmalarında son haftaya girildiğini hatırlattı. Seçime tek başlarına gireceklerini ve diğer başka bir adayla güç birliği yapmadıklarını anlatan Aydoğan, "Seçimin hukuka ve oda kanunlarına uygun şekilde yapılmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplu foto

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Akkaya İbrahim Aydoğan Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title