Haberler

Simit fiyat tarifesinde Ticaret Bakanlığı'nın onayı zorunlu hale getirildi

Güncelleme:

Ekmek fiyatlarında olduğu gibi simit fiyat tarifelerinde de Ticaret Bakanlığı'nın onayı zorunlu hale getirildi.

15/12/2004 tarihli ve 25671 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin ikinci fıkrası değiştirildi.

BAKANLIĞIN GÖRÜŞÜNÜ ALMAK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Ekmek fiyat tarifelerinde olduğu gibi simit fiyat tarifelerinde de Ticaret Bakanlığı'nın görüşünün alınması zorunlu hale getirildi. Hazırlanan tarifeye Bakanlık olumsuz görüş vermesi halinde yeni tarife talebi gerekçeleriyle birlikte Bakanlığın tekrar görüşü alındıktan sonra yürürlüğe girecek.

İŞTE RESMİ GAZETE'DEKİ DETAYLAR

Resmi Gazete'de yer alan detaylar şu şekilde; "Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girer. Tarifelerin tespitinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi en geç onbeş gün içinde görüşünü bildirmek zorundadır. Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; on beş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır.

"İLK TOPLANTIDA MECLİSİN ONAYINA SUNULACAK"

Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur. Ancak, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın gerekçeleri ile birlikte yönetim kurulunca hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulur."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Simit Ekmek Finans Ekonomi Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500

Yorumlar (35)

MASARİ:

Simitin fiyat değil de gramaj sorunu var bence önce o düzeltilmesli, hiç bir şeyde denetleme yok

249
4
yanıtYanıtla
Ergün Erkuş:

HERŞEYİ DEVLETE YÜKLEMEYE GEREK YOK BİLİNÇLİ TOPLUM OLALIM .O KADARKİ GAZ ÇIKARAN İNSANI DEVLET NİYE DENETLEMEDİ DURUMUNA GELDİK..

yanıt36
yanıt60
Ercan cıftcı:

MASARİ ve Ergün Erkuş ..... ikinizde haklısınız :) gramaj sorunu / aldatmacası tüm ürünlerde var. paketli bazı ürünler sabit gramajla satılması zorunlu olmalı, Örneğin peynir 250 GR, 500 GR, 1000 GR satılmalı. 310 gr, 720 gr, 840 gr tam bir aldatmaca..

yanıt31
yanıt1
YalancıSavar:

Kardeşim simiti de midevlet denetlesin? Belediyenin sağlık mdüürlüğü zabıta müdürlüğü ne iş yapıyor?

yanıt33
yanıt4
sade vatandaş:

çayıda buna ekleyin muhalefet emekli asgari ücretli bunu bahane edip çay simit hesabı yaparak ülkemizi dört dörtlük kusursuzca yöneten muhterem idarecilerimizi eleştirmesin

yanıt4
yanıt3
ARSLANOĞLU Hakan:

Simide zam yapamayan yanındaki karper peynire, çaya yapar. Esnaflarda kurnazlık tükenmez. Radikal çözümler gerekiyor.

113
4
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Simide zam yapılmadığı engellendiği sürece simitler kibrit kutusu büyüklüğüne kadar küçülecektir eskiden beri bu böyledir gramajı düşürmek !

107
3
yanıtYanıtla
tepkili vatandaş:

ekmeğe çözüm buldular da sıra simide mi geldi?

58
6
yanıtYanıtla
Dadaş Erzurumlu:

Almayın yemeyin bir gün iki üç gün çöpe döksünler ama nerde. Onlar yaptıkça biz destekliyoruz. Azcik birlik olalım olay bu. Ne ki bu simit ilaç değil. Eskiden ekmekle aynıydı şimdi pahalı.

56
4
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Eskiden bi simitin parası, bi ekmeğin parasının yarısı değildi

yanıt22
yanıt2
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title