Haberler

Malezyalı şirket, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletme hakkını satıyor

Güncelleme:

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın tüm işletme haklarını elinde bulunduran Malezyalı şirket, ortaklık için IC Holding ile görüşüyor. Eğer anlaşma sağlanırsa IC Holding, işletme hakkını ortak olacak.

Bloomberg, IC Holding'in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ortak olmak üzere havalimanı işletmesinin tüm hisselerine sahip olan Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ile görüştüğünü yazdı. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, görüşmeler henüz ilk aşamada ve anlaşma yapılmış değil. MAHB yetkilileri, IC Holding ile stratejik işbirliğine girmekte olduklarını söyledi.

11 AYDA 34 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERDİ

Ocak-kasım döneminde yıllık yüzde 21'lik artışla 34 milyon yolcuya hizmet veren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yılan hikayesine dönen ikinci pisti dün düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Sabiha Gökçen, yolcu sayısına göre İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı'nın ardından Türkiye'de üçüncü sırada bulunuyor.

ANTALYA HAVALİMANI'NDAKİ YÜZDE 49'LUK PAYINI SATMIŞTI

İmrahim Çeçen'in yönetim kurulu başkanı olduğu IC Holding, 2018 yılında Antalya Havalimanı işletmesindeki yüzde 49'luk payını 360 milyon euroya Tav Havalimanları Holding'e satmıştı. IC Holding, Kütahya'daki Zafer Havalimanı'nı da işletiyor.

TÜM HİSSELER MAHB'DA

30 Nisan 2014 tarihi itibariyle Hindistanlı GMR Grubunun, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle de Limak Yatırım'ın hisselerini satın alan MAHB, Sabiha Gökçen'in işletmesinin tüm paylarını elinde bulunduruyor. Üçlü konsorsiyum, 2008 yılında 1,9 milyar euroya Sabiha Gökçen'in 20 yıllık işletme hakkını almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sabiha Gökçen Havalimanı Sabiha Gökçen İstanbul Gökçen Ekonomi Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500

Yorumlar (21)

zebil animation:

20 yılda her yeri yabancılara vermişler .

350
49
yanıtYanıtla
mehmet arif inci:

değil mi sonra devlet işletsin oradakiler de memur olsun hepsi devlet memuru yüksek maaş alsın az çalışsınlar işler yavaş yürüsün sonra da yapamıyorlar denilsin . PTT nin hali ortada en rezalet kargo firması devlet işletmecilik yapmaz bu özel sektörün işidir .

yanıt63
yanıt106
Berke Dagdeviren:

zaten bizim degilmişki

330
22
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ali babanın çiftliği nasıl olsa kimse gıkını çıkaramıyor meydan boş at istediği gibi koşuyor bu atı alan üsküdarı falanda geçti diyorlar

302
34
yanıtYanıtla
Deniz Çapa:

Satılmadık yer kalmadı zaten burayı da satsınlar içleri soğusun

251
40
yanıtYanıtla
Musa Topal:

Alman vatandasiyim. Ben alsaydim degisen ne olacakdi? Veya sen alsaydin ne olacakdi? Ikimizde vergi ödeyecekdik. Normal vatandas icin ne faydasi olacakdi? TC icin farki ne?Mantikli anlatirsan 1.000 Euro ödül verecegim.

yanıt42
yanıt116
Onder Yildiz:

Musa topal beni güldürdün akşam akşam.Bu kiralayanlarda hiç akıl mantık yok demi zarar yapmak için kiraliyorlar veya satın alıyorlar devletin fabrika ,kurum vsvs.

yanıt81
yanıt19
Seyfettin Sucu:

Musa Topal şöyle düşün sen Alman vatandaşı olmuşsun ya. Deniz Çapa alman vatandaşı olsaydı sana 1000 EURO ödül verebilecekti. Elin hintlisi gelip senin havalimanını alıp yüksek kazançlar sağlıyor. Para hindistana gidiyor. Sen ya da atalarının nasıl Alamanyalara gittiği gibi.

yanıt85
yanıt12
İbrahim Demirel:

Hem devlet hem millet olarak çok geri kaldık. Avrupa aşığı bir insan değilim lakin Türkiyede yaşayan 80 milyon Türk vatandaşının avrupada sadece 3 ay yaşamalarını çok isterdim. Gelip görseniz her konuda ne kadar geri kaldığımızı görürdünüz. Yahu buranın dilencisi bile 3 dil biliyor yemin ediyorum ya.

199
31
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

bizimkilerin aklı hep şeytanlıkta

yanıt154
yanıt9
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title