Haberler

İlyas Han Şahin Yazıları

İlyas Han Şahin

İlyas Han Şahin

Tarihçi Yazar / MEB-TÜZDEV

Yazarın Tüm Yazıları

Kayseri’den Başlayan Bir Erdem Hareketi: ERVA

Kayseri’den Başlayan Bir Erdem Hareketi: ERVA

Şimdi size bir hareketten bahsedeceğim. Hemen hemen her gün hepimizin şikayet ettiği, üzüldüğü ve gelecek adına karamsar tablolar çizdiği ama sadece..
11.05.2024
Süper Vali Gökmen Çiçek

Süper Vali Gökmen Çiçek

Kayseri kadim bir şehir. Geleneği olan, kendine has kültürü ve hayata bakışı olan kendi kendine ayakta durabilen sanayisinden esnafına kadar bir..
02.10.2023
Emek mi? Cihat mı?

Emek mi? Cihat mı?

İki farklı kavram. İki farklı dünya görüşü. Üzerinde ısrarla durmamız gereken ve biraz da ıska geçtiğimiz çok öneme sahip iki kavram. Emek adı..
25.06.2023
Kentsel dönüşüm ve ruhunu yitirmiş kentlerin betonarme çığlıkları

Kentsel dönüşüm ve ruhunu yitirmiş kentlerin..

Kentleri dönüştürüyoruz. İçerisinde anılarımızın olduğu en güzel zamanlarımızın geçtiği mekanlarımız bir bir modernleşiyor(!) elbette geri..
09.01.2023
Anlamak

Anlamak

Dünyanın en kolay şeyidir anlamak. Zihinsel becerileirmizin arasında bizleri en az yoran özelliklerden biridir anlamak. Anlamak bizleri "insan"..
19.10.2022
Hemşerim! Memleket nere?

Hemşerim! Memleket nere?

Eskiden çok fazla muhatap olduğumuz sorulardır bu. İsmimizden sonra nereli olduğumuz önemliydi. Memleket sorusu biraz da karşıdaki muhatabın diyalog..
20.04.2022
Gelecek Yazıları

Gelecek Yazıları

Hızlı değişiyoruz. Hem dünya hem de ülkemiz direk hayatımıza etki eden gelişmelerden hızla nasiplenmekte.. Gelenek ile gelecek arasında gidip..
09.04.2022
Kent Tarihçiliği/Anı Sanatçılığı

Kent Tarihçiliği/Anı Sanatçılığı

Başlığa dikkat diye başlayayım. Bu başlık altından her an anılarınız ve sizleri iyi hissettiren duygularınız çıkabilir. Yaşlı dünyamızın bilir dili..
28.01.2022
Beni ikna etme, inandır!

Beni ikna etme, inandır!

Dışarıda bir yerlerde masallara inanan çocuklar var oldukça, kötülüğe ikna edemeyiz onları. Günümüzde neredeyse hayatımızın her alanında yaşadığımız..
20.11.2021
Modern Zaman Bilgeliği

Modern Zaman Bilgeliği

Modern zamanlar yaşıyoruz. Artık bilgi sahibi olmak için çok fazla çaba ve mesai harcamak gerekmiyor. Bilgi bir "tık" kadar yakın hem de...
20.10.2021

"Z" Kuşağı Hikayeleri

Şimdilerde çok fazla duyuyoruz bu kavramı. "Z" kuşağı. Neden alfabenin son harfi ile anılıyorlar çok anlamasam da tartışmaya "anlamak" adına..
06.10.2021
Asrın Vebası; İletişimsizlik!

Asrın Vebası; İletişimsizlik!

Dünyanın en kolay şeyidir anlamak. Zihinsel becerilerimizin arasında bizleri en az yoran özelliklerden biridir anlamak. Anlamak bizleri "insan"..
27.09.2021
title