Haberler

Buğulu göz makyajı ile etkileyici bakışlara sahip olun!

Ekim Karaca

Ekim Karaca

06.12.2023 10:28

Yıllardır kadınların vazgeçilmez makyaj trendi dumanlı göz makyajı. Yayınlandığı yıllarda ortalığı kasıp kavuran ve hala tekrarlarının yayınlandığı Aşk-ı Memnu dizisinde Bihter karakterine hayat veren Beren Saat'in de dizinin yayınladığı dönemde sıklıkla yaptığı buğulu göz makyajı trend olmasında önemli bir etken oldu.

Öncelikle dumanlı bir göz makyajı elde etmek için elinizde olması gereken makyaj malzemeleri koyu gri renkte bir göz kalemi, karıştırma fırçası ve rimel. Herhangi bir markadan alacağınız göz kalemi ile öncelikle göz kapağınıza kalemi sürüp karıştırma fırçası ile göz üstüne dağıtmak. Göz içi ve göz altı kirpik diplerine de siyah bir far ya da kalemle aynı işlemi uygulayıp dağıtın.

Kirpiklerin yoğun ve kıvrık görünmesi bu makyaj stilindeki en önemli ayrıntı. Bu nedenle kirpiklerinize rimel uygulamadan önce kirpik kıvırıcı ile kıvırıp sonrasında maskaranızı 3 kat olacak şekilde uygulayın. 3 katta uygulanan maskara istenilen dramatik ve romantik göz efektini size sağlayacaktır.

Bu makyaj stili emin olun ki uzun yıllar daha kadınların vazgeçilmezi olmaya devam edecek.

title