Haberler

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürledi

Güncelleme:

CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti. Köksal, seçim vaadi olarak kentteki mültecilerin gönderileceğinin sözünü vermişti.

CHP'den Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak seçilen Burcu Köksal, kentte sığınmacılara ait olduğu tespit edilen ruhsatsız iş yerlerini zabıta ekipleri eşliğinde kendi elleriyle mühürledi. Köksal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sığınmacıları güzel Afyonkarahisar'ımızdan amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz. Esnafımız kan ağlarken bu memlekette ruhsatsız bir şekilde işletme faaliyetinde bulunuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 50, 73 oy oranı ile sandıktan zaferle çıkan CHP'li Burcu Köksal, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Köksal'ın ilk icraatlarından biri ise kentte bulunan mültecilere ait ruhsatsız iş yerlerini mühürlemek oldu. Başkan Köksal, seçim çalışmaları sırasında Afyonkarahisarlılara, kentteki mültecileri göndereceğinin sözünü vererek, "Burada hemşehrilerimiz istemiyor. Biz mültecileri bu memlekette istemiyoruz diyorlar. Ben de hemşerilerimin isteği doğrultusunda diyorum ki mültecilere bu memleketten güle güle diyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürledi

"AMASIZ, FAKATSIZ GÖNDERECEĞİZ"

Aldığı kararı sosyal medya hesabından duyuran Burcu Köksal'ın, zabıta ekipleriyle birlikte sokağa çıkarak, mültecilere ait kaçak olduğu tespit edilen iş yerlerini kendi eliyle mühürlediği görüldü. Köksal, , "Bugün Zabıta Ekiplerimizle birlikte şehrimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdik. Erenler Mahallesi'nde Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi'nde tatlıcı; Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu Mahallelerinde bakkal dükkanı olan iş yerlerini mühürledik.

Söz verdiğim gibi Afyonkarahisar'da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım. Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz Afyonkarahisar'dan…" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürledi

SEÇİMLERDEN ÖNCE SÖZ VERMİŞTİ

Burcu Köksal, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı bir ziyarette, "Anadolu'da misafirlik 3 gündür. 3 günden sonra misafirlik olmaz. Bunların misafirliği uzadı. Bunları amasız, fakatsız, lakinsiz bu memleketten göndereceğiz. Bakın Bolu'da Tanju Özcan mülteci sayısını 20 binden 3.900'e düşürmüş. Şimdi diyecekler ki Bolu'da Tanju Özcan, Afyonkarahisar'da Burcu Köksal mültecileri gönderdi. Göndereceğiz kardeşim. Burada hemşehrilerimiz istemiyor. Biz mültecileri bu memlekette istemiyoruz diyorlar. Ben de hemşerilerimin isteği doğrultusunda diyorum ki mültecilere bu memleketten güle güle diyeceğiz. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Onların misafirliklerine son vereceğiz." ifadelerini kullanarak seçildiği zaman mültecileri göndereceğini ifade etmişti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürledi

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Afyonkarahisar Belediyesi Burcu Köksal Zabıta 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500

Yorumlar (197)

haksız mıyım:

İktidarın oy kaybetmesinin başlıca nedenleri ekonomi ve sığınmacı, kaçaklardır... İktidar iktidarına devam etmek istiyorsa ekonomi ve sığınmacı sorununu çözmek zorunda.

2299
100
yanıtYanıtla
Hakan:

İnşallah bir sonraki seçimde chp başa gelir de, sığınmacı beslemekten kurtuluruz. Bizim insanımız daha önemli. Önce can...

yanıt1291
yanıt202
kripto para:

o tren gecti abicim belediyelirin borclarjni gormuyormusun stockholm sendremonundan bi cıkın artik

yanıt299
yanıt108
haksız mıyım:

kripto para: Ben biliyorum da anlamayanlar var hala...

yanıt176
yanıt32
sade vatandaş:

Allah ondan razı olsun aynısını diğer chp li belediyelerden bekliyoruz

yanıt548
yanıt79
Yasar Unal:

Bu ülke için şu andaki en büyük beka sorunu mülteci meselesidir kanaatimce. Demografik yapının bu miktarda değişimi gelecekte eğitim, kültür, ekonomi vb. pek çok alanda ciddi problemler üretecektir ki şu anda bile bu problemler mevcuttur. Türkiye ne yazık ki mülteci cennetine dönüştürülmüş bir ülkedir.Avrupa ülkeleri bu konuda gerekli tedbirleri almış ve sınırlarını ellerinden geldiğince korumaya dönük politikalar izlemektedir. Hatta geçenlrde Macaristan devket başkanı mültecileri barındırdığı ve Avrupa'ya geçnelerini engellediği için Türkiye'ye minnetkar olduğunu söylemiştir. Zira Avrupa ülkelerinin yönetimleri aksi bir durumun kendileri için büyük bir beka sorunu olduğunun farkındadır.İktidarın küçük ortağı da aslında temel ilkelerine tamamen ters olmasına rağmen bu konuda sessiz kalmaktadır. Bu da her iki yapının aynı merkezden sevk ve idare edildiğini ortaya koymaktadır.

yanıt462
yanıt30
Medusa Live:

Chp sağda solda demleneceğine böyle duruşlar sergileseydi geçen sene iktidarda olurdu.

yanıt267
yanıt74
Mevlüt Türe:

Çözsede boş millet bir nefret ettimi diliyle kuş tutsa yalan.

yanıt52
yanıt106
Nuri Aga:

Yaşar ünal anlından öpüyorum kardeşim ama bunu 20 sene sonra anlayıp eyvaaaah diyecekler ama geçmiş olacak iş işten.

yanıt143
yanıt10
Muhammed Çelik:

Son zamanlarda en mantıklı yaklaşım. Kesinlikle haklısın

yanıt189
yanıt14
Tüm 197 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title