Haberler

Nursel Eroğlu Biyografisi

Nursel Eroğlu
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi1.07.1981

Nursel Eroğlu Kimdir ?

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 2004 yılında gıda alanında ilk üniversite eğitimini tamamladı. 2013 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Fakültesini ‘Sporcularda Beslenme Durumunun Tespiti ve Değerlendirilmesi’ konulu bitirme tezi ile başarıyla tamamlayarak ‘Diyetisyen’ ünvanı ile mezun oldu. Hemen arkasından yüksek lisansını İstanbul Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde ‘Yetişkinlerde Zayıflama Diyeti Uyumunu Etkileyen Etmenler’ konulu tez çalışması ile tamamlayarak ‘Uzman’ ünvanını aldı.
Birçok bilimsel kongreye katıldı. 2010 İstanbul Beslenme Kongresinde ‘Folat’ın (folik asit) Beslenmedeki Yeri’ isimli poster sunumu çalışmasını gerçekleştirdi. Mezuniyet sonrası güncel bilginin devamlılığını sağlamak amacıyla; gentest yetkili uygulayıcısı, obezite diyetisyeni, bariatri diyetisyeni, diyabet diyetisyeni, kalp-damar hastalıklarında beslenme, hastalıklarda beslenme tedavisi, böbrek hastalıklarında beslenme, besin alerjisine yaklaşım, yeme bozuklarında beslenme, Türkiye Futbol Federasyonu futbolda beslenme gibi sertifikalı eğitimleri tamamladı.
Herkes için spor (Spor Bakanlığı), Food Time ve Diyabetle Yaşam dergilerine düzenli yazılar yazdı.
Gülhane Askeri Tıp Akademisi (Beslenme Hastalıkları), Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları E.A.H (Gebe ve Çocuk Beslenmesi), Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi E.A.H (Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme) tecrübe edindi.

title