Haberler

İsrail'de hükümet karıştı! Netanyahu'yu tehdit ettiler

Güncelleme:

İsrail'de hükümetin aşırı sağcı ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu Refah bölgesine yönelik saldırı olmadığı takdirde hükümeti düşürmekle tehdit etti. Smotrich ve Ben-Gvir, Refah'ın işgalinden vazgeçilmesi halinde İsrail'in güvenliği için sorumlulukların yerine getirilmiş olmayacağını söyledi.

İsrail'de hükümetin aşırı sağcı ortakları, Refah bölgesine yönelik saldırı olmadığı takdirde hükümeti düşürmekle tehdit etti.

İsrail'de hükümet, Refah bölgesine yönelik saldırı olmazsa düşebilirİsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich

AŞIRI SAĞCI BAKANLARDAN NETANYAHU'YA "REFAH" TEHDİDİ

İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde, hükümetin aşırı sağcı ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki Refah bölgesine karadan işgal olmadığı takdirde hükümetten çekilme tehdidinde bulundu. Haberde, Smotrich ve Ben-Gvir'in Netanyahu'ya yönelik bu çıkışının sebebinin ateşkes konusunda ilerlemeden kaynaklandığı belirtildi.

İsrail'de hükümet, Refah bölgesine yönelik saldırı olmazsa düşebilirİsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir

KOALİSYON HÜKÜMETİ DÜŞEBİLİR

İki bakanın Refah'ın işgalinden vazgeçilmesi durumunda, İsrail'in güvenliği için sorumlulukların yerine getirilmiş olmayacağını öne sürdüğü kaydedildi. Yahudi Gücü Partisinin lideri Ben-Gvir ve Dini Siyonizm Partisi lideri Smotrich'in partilerinin hükümetten çekilmesi durumunda İsrail'de 2022 yılının Aralık ayından bu yana devam eden koalisyon hükümeti düşüyor.

İsrail'de hükümet, Refah bölgesine yönelik saldırı olmazsa düşebilirİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

YERİNDEN EDİLMİŞ FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI REFAH

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah şehri, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

İsrail'de hükümet, Refah bölgesine yönelik saldırı olmazsa düşebilir

BÖLGENİN NÜFUSU 1,5 MİLYONA ULAŞTI

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,5 milyona ulaştı. Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor.

İsrail'de hükümet, Refah bölgesine yönelik saldırı olmazsa düşebilir

NETANYAHU 9 ŞUBAT'TA ORDUSUNA TALİMAT VERMİŞTİ

İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Refah'a saldırı planı hazırlanması" talimatını vermişti.

İsrail'de hükümet, Refah bölgesine yönelik saldırı olmazsa düşebilir

İsrail'de hükümet, Refah bölgesine yönelik saldırı olmazsa düşebilir

Kaynak: AA / Güncel

Hükümet Maliye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor kim elendi, Survivor kim gitti 9 Mayıs Perşembe? #129488 #128148 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kur'an'daki en faziletli sureler hangileri? Hangi sure en önemli? John Wick 4 filmi oyuncuları kim? John Wick 4 filmi konusu, oyuncuları ve John Wick 4 özeti! En Sık Görülen Rüyalar ve Anlamları: Bilinçaltının Gizemli Dünyası İnci Taneleri CANLI izle! 9 Mayıs İnci Taneleri 14. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! 10 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Mayıs burç yorumları nedir? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 11. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500

Yorumlar (9)

Heyy Heyyy:

Bizimkiler ne yapyo çıkıp yine kınarlar sonra oturup ıstakoz yerler heralde . .

143
46
yanıtYanıtla
Ertuğrul Yenigul:

ilaki bir şeyler yapıyorlar bizim bilmediğimiz

yanıt66
yanıt108
Hakkısöyleyen:

Zafer islamındır.

150
17
yanıtYanıtla
JY:

YAV HEHE :)))))

yanıt18
yanıt76
BARBAROS:

Kınamamızdan korktukları için saldıramazlar...Kınarız vallaa..

94
11
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Yahudiler göstermelik eylem yaparak gerçekte bütün dünyada Yahudilerin katliamlarına karşı dünyanın heryerinde ayaklanan insanların kendilerine gelebilecek saldırılarından korunmak için yapıyorlar . Yahudilere asla inanmayın .

95
1
yanıtYanıtla
Alaattin Erden:

Yahudi ve müslamanlar Hz ibrahim peygamberin soyundan geliyorlar yani bir nevi kardeştir

11
76
yanıtYanıtla
Izzettin Sonmez:

Lafla zafer olmaz maalesef israilinmescidi aksanın etrafını kapatmak için malzeme Türkiye’den gidiyor

5
2
yanıtYanıtla
Uğur Dindar:

Düşürün devleti

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title