Haberler

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

Güncelleme:

İsrail, İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna misilleme yaptı. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan'ı hedef alan 3 dronenin havada imha edildiğini açıkladı. İran'da tüm uçuşlar askıya alınırken, yetkililer füze saldırısı olmadığını belirtip, "İsfahan'daki patlamalar hava savunma sistemimizden kaynaklı" ifadelerini kullandı.

Tel Aviv yönetimi İran'ın 300 füze ve İHA ile gerçekleştirdiği "Gerçek Vaat" operasyonuna beklenen misillemeyi yaptı. Dün gece saatlerinde İsfahan'a 3 İHA ile saldırı gerçekleştiren İsrail ordusu, beklemediği bir karşılık aldı. Dronelar hava savunma sistemleri tarafından havada imha edilirken, güvenlik amacıyla İran'da tüm uçuşlar askıya alındı. İsfahan'da duyulan patlama seslerinin füze kaynaklı olmadığını da belirten İranlı yetkililer, sesin hava savunma sistemlerinin karşı hamlesinden kaynaklandığını açıkladı.

ABD: İSRAİL, İRAN'IN BAZI NOKTALARINI FÜZELERLE VURDU

İlk olarak Amerikan ABC News kanalının ABD'li bir yetkiliye dayandırarak verdiği İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından da takipçilerine aktarıldı. Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, İran'ın içinde bazı noktaları füzelerle vurdu. Sadece İran değil aynı zamanda Suriye ve Irak'ta da bazı noktalar hedef alındı.

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

İRAN: FÜZE SALDIRISI OLMADI

İranlı yetkililere dayandırılan haberlerde ise İran'a füze bir saldırısı olmadığı belirtildi. İranlı yetkililer, " İsfahan'da duyulan patlama İran'ın hava savunma sisteminin aktivasyonu sonucu gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

ABD: İSRAİL VURACAĞINI ÖNCEDEN BİLDİRDİ

Dün ABD ve İsrail arasında yapılan Refah operasyonu toplantısında İsrail'in 24 veya 48 saat içinde İran'ı vuracağını ABD'ye bildirdiği belirtildi. CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı. Yetkili, İsrail'in saldırıdan önce, "İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini" perşembe günü haber verdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı desteklemediğini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, söz konusu saldırıyı henüz doğrulamadı.

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

İSFAHAN'DA PATLAMA SESLERİ

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu. Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı." ifadelerine yer verildi. Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirdi.

Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktardı. İran devlet televizyonu tarafından, İsfahan şehrinde bulunan nükleer tesislerin etkilenmediği veya nükleer sahaların hedef alınmadığı belirtildi. İran'ın başka kentlerine saldırı olup olmadığı henüz belli değil. İran'da tüm uçuşlar askıya alındı.

İSRAİL ORDUSU: KUZEY İSRAİL'DE SİRENLER ÇALIYOR

İsrail'in İran'a karşı başlattığı misilleme saldırısının ardından İsrail ordusundan da bir açıklama geldi. İsrail ordusu Kuzey İsrail'de sirenlerin çaldığını açıkladı.

ABD İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN GÜVENLİK UYARISI

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Güvenlik uyarısında, Büyükelçilik çalışanları ve ailelerine Tel Aviv, Batı Kudüs ve Beerşeba şehirleri dışındaki bölgelere kişisel seyahatlerin kısıtlandığı belirtildi. Açıklamada, bu kararın İsrail'in İran'a misilleme amaçlı bir saldırı düzenlediği yönündeki raporların ardından yaşanan "aşırı tedbir nedeniyle" alındığı ifade edildi.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı. İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına karşı "açık ve etkili" şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etmişti. İran ise, İsrail'in muhtemel saldırısına "süratli", "daha güçlü" ve "daha kapsamlı" yanıt vereceklerini duyurmuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsfahan İsrail İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (56)

haksız mıyım:

İsrail ve Amerika Türkiye'nin dostu ve müttefikidir. :))) İsrail'e ve Amerika'ya kimse sıkıntı veremez adamın pıddığını yararız.

442
147
yanıtYanıtla
Engin Çalık:

biz hain katil degiliz katiller bizim mutfekimiz değil sen istiyosan gidip İsrailli Amerikalı olabilirsin

yanıt18
yanıt2
Ibrahim Ozturk:

Bitmediniz gitti aw

yanıt68
yanıt16
Erol Gergin:

elbet birgün sizide yararlar.

yanıt56
yanıt9
haksız mıyım:

izmit iktisat kongresinden aktarıyorum: lozandaki tüm kredimiz, eskiye dair ne varsa hepsini yıkmak şartıyla verildi. aç, oku cahil solak trol, ondan sonra kim kimin dostuymuş anla. anlaman zor ama ben yine de oku anla diye tavsiye edeyim

yanıt26
yanıt244
gunay yanug:

Reis sadece kınar...,

yanıt108
yanıt17
haksız mıyım:

Yorumuma hoş geldiniz sazanlar... :)))

yanıt335
yanıt82
Tırpan:

Ülkede laik sistem egemen ve böyle konuşabiliyıorsun

yanıt5
yanıt131
Hek Tor:

@haksız mıyım (gerçeği).... Lozan kadar başınıza taş düşsün, Sevr'i sindirebilen beceriksiz zihniyetler sizi.

yanıt5
yanıt2
Hek Tor:

@haksız mıyım (çakması).... Biraz daha gayret, gerçek ama gereksiz ''haksız mıyım''ın soluğunu keseceksin yakında, başaracaksın eminim. Bir zamanlar ben de ''KUZEYİN UŞAĞI (RİZE) nin soluğunu kesmiştim.

yanıt2
yanıt1
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title