Haberler

Özel ve İmamoğlu, Taksim yürüyüşü için Saraçhane'de: Çatışma olsun istemiyoruz

Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın yasak kararına karşı DİSK'le birlikte Taksim'e yürümek için Saraçhane'ye geldi. Özel, buradaki konuşmasında "Bizim tek isteğimiz bayramın bayram gibi kutlanması. Biz çatışma olsun istemeyiz." derken İmamoğlu ise "Umarım hukuka uygun davranarak böyle bir bayramı yok saymaktan vazgeçerler. Saraçhane'de 5 yıldır halk ne dediyse o oldu." ifadelerini kullandı.

1 Mayıs nedeniyle Taksim'e yürüyüş çağrısı yapan CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'ye geldi. Özel ve İmamoğlu, Saraçhane önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kaba kuvvetle sağlanan iktidar gitgide sona yaklaşan iktidardır. Özgürlükleri göz ettiğimizde demokratik bir ülke oluruz. Taksim'e doğru hareket ediyor olması bu halkın önemli bir kazanımıdır.

"TAKSİM ÖZGÜR OLANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Umarım polisin müdahale etmediği yaralanmaların olmadığı bir gün olur. Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İçişleri Bakanımız güvenlik önlemlerini gerekçe sundu ne yazık ki. Siz polisle Taksim'i koruyorsanız sizin egemenliğiniz polis egemenliğine bağlıdır. Bu vakitten sonra da İçişleri Bakanı ile bir şey konuşmaya gerek yok.

Bu meydandaki emniyet güçleri de emekçiler de siyasetçiler de bu ülkenin evlatlarıdır ve kardeştir. Bu ülkenin Türkleri de Kürtleri de Lazları da Çerkezleri de Doğulusu, Batılısı, Karadenizlisi, Güneylisi, Alevisi de Sünnisi de kardeştir. Bu kardeşliği egemen kılacağız, birbirimizi, Türkiye'yi seviyoruz."

"TEK İSTEĞİMİZ BAYRAMIN BAYRAM GİBİ KUTLANMASI"

Bizim tek isteğimiz bayramın bayram gibi kutlanması. Biz çatışma olsun, emekçiler yaralansın biber gazı sıkılsın istemeyiz. Biz kimseyi suç işlememeye davet ediyoruz. Bu toplanma ve irade çok büyük bir kazanımdır."

Saraçhane'de tansiyon yüksek! Özel ve İmamoğlu DİSK'le birlikte Taksim'e yürüyor

İMAMOĞLU: 5 YILDIR SARAÇHANE'DE HALK NE DERSE O OLUYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de ne yazık ki bir hak arama meydanına döndü burası. Saraçhane'de hak arama çalışmaları her zaman başarıyla sonuçlanmıştır. Bir gün Taksim de açılacak. Umarım hukuka uygun davranarak böyle bir bayramı yok saymaktan vazgeçerler. Saraçhane'de 5 yıldır halk ne dediyse o oldu, bugün de umarım öyle olur." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de! DİSK ile beraber Taksim'e yürüyor

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

İçişleri Bakanlığı Ekrem İmamoğlu Tansiyon İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500

Yorumlar (66)

Salim:

YOLUNUZ AÇIK OLSUN SAYIN BAŞKANLAR SEVİLİYORSUNUZ..

378
1209
yanıtYanıtla
Anormal vatandaş:

Maalesef bu taksim olayı sadece siyasi bir çekişme tam bir kör dövüşü taksim açılırsa hükümet geri adım atmış olacak muhalefet taksime gitmezse onlar geri adım atmış olacak. Yoksa taksimde yürümenin işçiye kazandırdığı bir avantaj olmayacak. Bu arada kusura bakmasınlar burada yürüyenler sağcısı solcusu hep kalantorlar veya kamu işçileri. İşçi dediğinin iş üretmesi gerekir bizim kamu işçisi akşama kadar oturuyor ve de gayet iyi maaş alıyor. Gerçek işçi özel sektörde çalışıyor hem de kazandığı çok daha az parayı sonuna kadar hak edip tüm bayramlardan da bihaber. Gerçek işçinin bayramı kutlu olsun.

711
32
yanıtYanıtla
Safe Safer:

Cehaletten Allah korusun

yanıt95
yanıt167
Anormal vatandaş:

safer safer amin tüm milletimizi korusun ama önce okumak öğrenmek muhakeme etmek gerek sonra da cehaletten korunmak için dua etmek

yanıt162
yanıt14
Hek Tor:

2010, 2011 ve 2012 yıllarında Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin veren bu hükümet değil miydi? Katılanlar dediğin kalantorlar, keyiflerine bakmaktan başka birşey yapmayanlardır ki, polisten dayak yemek yerine bir restoranda oturup bonfilesini yiyerek viskisini yudumlayan kişilerdir...

yanıt120
yanıt52
Nuri Aga:

Evet. Şu an tam da 1 Mayıs da ve işçi bayramında çalışan tüm işçi kardeşlerimizin adı bayram olup da gerçekten bayram olmayan, işçi bayramı kutlu olsun.

yanıt169
yanıt11
Metehan Eryilmaz:

Safe sefer seni korumamış

yanıt33
yanıt16
hayrettin ozkan:

Hiç bir zaman işçinin yanında yer almayanlar, fırsat bulunca hemen puan kapmak için işçinin yanına koşun.. Gecikmeyin

471
37
yanıtYanıtla
Demir Acer:

dun yazmistim, bidon gezi olaylarinda yaptigi gibi tekrar dugmeye basti)))

299
37
yanıtYanıtla
Sedat Caniker:

tum dunyagelsereısı yıkamaz

yanıt18
yanıt6
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title