Haberler

Zam Sonrası Akademisyenlerin Alacakları Maaşlar

Güncelleme:

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun düzenlediği tasarı ile birlikte akademisyenlerin maaşlarına yapılan artış sonrası profesör maaşı 5 bin 656 lira oldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda perşembe akşamı görüşülen düzenleme ile yaklaşık 120 bin akademisyenin maaşına zam yapıldı.

YENİ MAAŞ RAKAMLARI

Tasarı ile 4 bin 281 ile 4 bin 932 lira arasında olan profesör maaşları 5 bin 7 ile 5 bin 656 liraya, 2 bin 931-3 bin 539 lira arasındaki doçent maaşı 3 bin 657- 4 bin 265 liraya, 2 bin 85-2 bin 845 lira arasında olan yardımcı doçent maaşı 3 bin 551-3 bin 571 liraya, 2 bin 365-2 bin 451 liraya arasında olan araştırma görevlisi maaşı 3 bin 200-3 bin 256 liraya, 2 bin 285-2 bin 590 lira arasında olan öğretim görevlisi ve okutman maaşı da 3 bin 20-3 bin 425 liraya yükseliyor.

2016'DAN İTİBAREN TEŞVİK DE VERİLECEK

Akademisyenlere ayrıca 2016 yılından itibaren teşvik de verilecek. Teşvik alınan akademik ödüllere göre belirlenecek puanlar üzerinden ödenecek. Tasarının yasalaşması ile birlikte; profesörlere 726 lira, doçentlere 653 lira, yardımcı doçentlere 581 lira, araştırma görevlilerine 508 lira, öğretim görevlilerine ise 436 liraya varan akademik teşvik ödeneği verilecek. Akademisyenlere yapılan zammın maliyeti 1.1 milyar lirayı bulacak. Ayrıca teşvik ödemesinin de maliyeti 795 milyon lira olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (12)

GERÇEĞİ İDRAK EDİN:

Akademisyenler hakkettiklerinin çok altında yıllarca çalıştırıldılar ve onlar da fedakarca çalıştılar diğer memurlar zaten hak ettiklerinin üstünde maaş alıyorlar merak etme.

17
19
yanıtYanıtla
MEMUR:

bu iktidarın gölgelerden nasıl korktugunu gördük, bu iktidar bir kac kurumu ihya etti, hukukcular, akedemisyenler, ögretmenler, saglıkcılar, diger memurlara gelinçe bütcede para kalmadı. siz bunların maaşlarının düşük gözüktüğüne bakmayın en az 5 kalemde yan dan ödeme yapılıyor. yinede doyumsuzlar.

21
9
yanıtYanıtla
yozgatlı:

Adamlar ömrünü eğitime adıyor en cahil bile şöyle bi hesap yapsa haklı olduğunu görecek yapılan zamın

11
8
yanıtYanıtla
zekeriya:

Bunların yaptığı düpedüz haksızlık , Neden askari ücretliye böyle bir artış yapıpta milyonları sevindirmiyorlar.

14
4
yanıtYanıtla
ismail:

vardır bir çıkarları

11
2
yanıtYanıtla
halo:

Bir akademisyen ile düz memur bir tutulmamalı bence.

4
4
yanıtYanıtla
cenk:

Adamlar akademisyen olabilmek için yıllarını okumakla geçiriyorlar. Bence bu paraları hakediyorlar.

2
4
yanıtYanıtla
vayhhh:

adamların ömrü çürüyor okumaktan ne çocukluklarını ne gençliklerini yaşıyor burda çarpım tablosunu bilmeyenle de kemküm ediyor verilen para az bile boşuna zırlamayın

3
0
yanıtYanıtla
erk:

senin gibi gerizekalılar bu ülkede ne zaman bitecek.

yanıt0
yanıt0
KÜSGÜNLER:

Zaten bu akademisyenler, hakimler savcılar, doktorlar bu ülkede birinci sınıf insanlar olarak görülür, her türlü devlet ve sosyal imkanlardan istifade ediyorlar, burada söylenen maaşların zaten üzerinde bir sürü yan gelirleri, iş ortaklıkları vs. gelirleri vardır, üniversitelerimizin uluslararası sıraları ve akademik çalışmaları belli, üstün başarı gösteren ve uluslararası bir eseri olan ve buluşu olanlar ödüllendirilsin, bu memlekette çalıştığının karşılığını alamayan, eşit çalışmaya eşit ücret alamayan, idarecilerin ikinci bir emre kadar denilerek iki dudağı arasında çalışma süreleri belirlenen izin ve istirahatı belli olmayan. senelik iznini bile kullanamayan, izinden geri çağrılan özellikle son zamanlarda zaman mefrumu gösterilmeden çalıştırılan ve yıllarca özlük hakları ile ilgili verilen sözler tutulmayan emniyet mensuplarının haklarını arayacak bir bakanı, başbakanı olmayacakmı. .

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title