Haberler

Zonguldak Tso Dergisinin Yeni Sayısı "Filyos Projesi ve Çates" Başlığıyla Çıktı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2 ayda bir hazırlanan derginin Eylül-Ekim sayısı çıktı.Kdz.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2 ayda bir hazırlanan derginin Eylül-Ekim sayısı çıktı.

Kdz. Ereğli TSO'nun belirlediği ilçe sorunlarının da gündeme getirildiği Eylül-Ekim sayısında, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir'in gündemde olan Filyos Projesi ve ÇATES'in Zonguldak ekonomisi için anlamını anlattığı "Filyos Projesi ve Çates" başlıklı yazı kapağa taşındı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yayın Organı olan dergisinin 96. Sayısı "Filyos Projesi ve Çates" başlığıyla 64 sayfa olarak çıktı.

Filyos Projesi'nin durumunun Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker tarafından, ÇATES'in bölgeye etkisinin TBMM Eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, MESİAD Başkanı Ümit Velioğlu tarafından değerlendirildiği Eylül-Ekim sayısında, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, "Filyos Projesi ve ÇATES" başlıklı yazısında Zonguldak ekonomisinin ve bölgenin gözünün bu iki alandaki gelişmelerde olduğunu vurguladı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay, "Zonguldak'ı kurtarmak" başlıklı yazısında şehri kömüre bağımlı olmaktan kurtarmak gerektiği üzerinde durarak öneriler getirdi. Zonguldak TSO'nun Eylül-Ekim sayısında Filyos Projesi ve ÇATES konularındaki açıklamalar ve gelişmelere de yer verildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın son 2 ay içerisinde yaptığı etkinliklere ve ziyaretlere de yer verilen dergide, Antalya Yöresel Ürünler Fuarındaki izlenimlere geniş yer ayrıldı.

Türkiye'nin en ünlü Mimarı Asım Kömürcüoğlu tarafından 59 yıl önce çizilen Zonguldak İmar Planı'nın fotoğraflarla gösterildiği dergide, planın hala uygulanamadığına dikkat çekiliyor.

Zonguldak'taki madenci göçünün de işlendiği dergide Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın da içinde bulunduğu Zonguldak Platformu tarafından hazırlanıp Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletilmek üzere Zonguldak Valisi ve Milletvekillerine sunulan yurt içi seferlerin başlanılması için hazırlanan, önemli detayların yer aldığı rapor da yer alıyor. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası il Kadın Girişimciler Kurulu'nun Bolu ziyaretleri ve çalışmaları hakkındaki haberlerin de yer aldığı dergide Kozlu ve Kilimli Kaymakamları tanıtılıyor.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker'in ağzından ilçenin ilk 5 sorununun anlatıldığı röportaja geniş yer verilen dergide İş-Kur teşviki konusunda da bilgiler verildi.

Derginin "Başarı Hikayesi" bölümünde Japonya'da yaşayan tek Zonguldaklı olan Murat Ensici'nin hayat hikayesine yer verilip girişimcilere yön gösterebilecek gelişmeler anlatılıyor.

"Bir Yudum İnsan" bölümünde Hasan Gürdal'ın anılarının 3. kısmına yer verilen dergide "Hatıralarla Eski Zonguldak" anlatılıyor.

Derginin Sağlık sayfasında ise BEÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nejat Demircan'ın 'Boşanmanın aile üzerindeki etkisi' konulu yazısı bulunuyor. Dergide ayrıca son 2 ay içindeki üyeleri ilgilendiren açılış ve vefat olaylarına da yer verilirken Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hakan Ateşli'nin ani ölümü anlatıldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel ile yapılan röportajla BAKKA'nın girişimciler için yaptıkları ve yapabilecekleri tüm ayrıntılarıyla anlatıldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın dergisi, bundan önceki sayılar gibi Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsa Başkanları, Bakan, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile tüm üyelerine ulaştırılacak. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Demir Zonguldak Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title