Haberler

ZBEÜ'de 'Yerel Kalkınmada Kadın İstihdamı, Yeşil Hazine Endüstriyel Kenevir Çalıştayı' düzenlendi

Güncelleme:

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Kömür Jeoparkı iş birliğinde 'Yerel Kalkınmada Kadın İstihdamı, Yeşil Hazine Endüstriyel Kenevir Çalıştayı' gerçekleştirildi. Çalıştayda, yerel kalkınma, kadın istihdamı ve endüstriyel kenevir gibi konular ele alındı.

ZBEÜ ev sahipliğinde ve Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'in katılımıyla 'Yerel Kalkınmada Kadın İstihdamı, Yeşil Hazine Endüstriyel Kenevir Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Kömür Jeoparkı iş birliğinde 'Yerel Kalkınmada Kadın İstihdamı, Yeşil Hazine Endüstriyel Kenevir Çalıştayı' gerçekleştirildi. Tahir Karauğuz Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer, Zonguldak Kömür Jeoparkı Müdürü Gülsüm Yılmaz, akademisyenler ve kadın girişimciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ZBEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Yılmaz Can, 'Yerel Kalkınmada Endüstriyel Kenevir ve Kadın İstihdamı' konulu sunum yaptı. Prof. Dr. Can, kadın istihdamının ülke ekonomisinde önemli bir faktör olduğuna dikkat çekerek, endüstriyel kenevirin özellikleri sanayi ve ekonomi açısından önemine değindi.

Etkinlikte sunum yapan BAKKA Sürdürülebilir Kalkınma Birim Başkanı Ümran Öztürk Can ise iş hayatında kadının önemine dikkat çekerek BAKKA'nın özellikle Zonguldak bölgesinde kadın istihdamına yönelik yaptığı çalışmalara değindi. Ümran Öztürk Can, SOGEP ile bölgede kadın girişimcilerin özgün projelerine BAKKA'nın ve bakanlığın destek vererek endüstriyel kenevir üretiminin ve kullanımın ülke ekonomisine ve insanlığın geleceğine sağlayacağı değere dikkat çekti.

Çalıştaya dair değerlendirmede bulunan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ZBEÜ ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, yerel kalkınma, kadın istihdamı, endüstriyel kenevir gibi önemli konuların ele alınarak bu alanlarda farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalıştay, tartışma ve katılımcılardan gelen önerilen değerlendirilmesi ve fuaye alanındaki sanayi kenevirinden üretilen ürünlerin incelenmesiyle sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Batı Karadeniz Zonguldak Karadeniz Kenevir Eğitim Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title