Haberler

"Yerel Yönetimler Açısından Yeni Vizyon, Yeni Anlayış, Yeni Hedefler Yenimahalle" Paneli

Ankara ve Yenimahalle Kültür, Sosyal Dayanışma ve Araştırma Derneği (AYEK) tarafından "Yerel Yönetimler Açısından Yeni Vizyon, Yeni Anlayış, Yeni Hedefler Yenimahalle" konulu panel düzenlendi.

Ankara ve Yenimahalle Kültür, Sosyal Dayanışma ve Araştırma Derneği (AYEK) tarafından "Yerel Yönetimler Açısından Yeni Vizyon, Yeni Anlayış, Yeni Hedefler Yenimahalle" konulu panel düzenlendi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak siyasal iletişim uzmanı Devran Kutlugün katıldı. Kutlugün, dünya ve Türkiye'den başlayıp yerel yönetimler ve demokrasi ilişkisine, şehre bakıştan yerel yönetimler anlayışına, Ankara ve Yenimahalle'nin sorunları ve çözüm yollarına kadar geniş bir yelpazede görüş, analiz ve tekliflerini anlattı. Hayallerdeki Türkiye ve dünya için bir şeyler yapabilmek isteniliyorsa öncelikle yerel inşayı gerçekleştirmek zorunda olunduğunu ifade eden Kutlugün, "Mimarisiyle, insan kalitesiyle, yaşadığımız kentlerde bunu gerçekleştirdikten sonra ufkumuzu dilediğimiz kadar genişletme hakkına ve imkanına sahip oluruz. Kendi yaşadığı yerde örnek bir kent inşa edemeyenlerin, Türkiye'nin tamamına ilişkin, dünyaya ilişkin rüyaların sahibi olamayacağını unutmamalıyız" dedi.

"ANKARA KİMLİĞİ OLAN BİR ŞEHİRDİR"

Ankara'nın ve özellikle Yenimahalle'nin önemli bir kısmının düşük standartlı konutlardan oluştuğunu söyleyen Devran Kutlugün, gecekondu bölgelerinde yoğunlaşan ve kentin diğer bölümlerinde kendini gösteren ciddi bir altyapı probleminin halen geçerliliğini koruduğunu kaydetti. Birçok üniversiteyi bünyesinde barındıran Ankara'nın buna rağmen bir "kültür kenti" olamadığını vurgulayan Kutlugün, "Ankaramız ve özellikle de Yenimahallemiz, yeterli şehir hizmetleriyle donatılmamış durumdadır. Bu konuda mevcut ve geçmiş belediye yönetimlerinin gereken çabayı göstermedikleri kanaatindeyim. Sonuç olarak bugün Ankara gerek içinde yaşayanlar, gerek ziyaretçiler tarafından yapay, gri, kravatlı, resmi bir şehir olarak algılanılıyor. Oysa Ankara hem tarihi bir şehirdir, hem de ruhu kimliği olan bir şehirdir" şeklinde konuştu.

Kutlugün, Türkiye'nin geçmişi 200 yılı bulmayan Amerika veya köksüz bir çadır devleti olmadığını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütünün ve onun arkasındaki güçlerin amacının, Türkiye'deki bir kesimin haklarını güvence altına almak değil, Türkiye'yi tamamen yıkmak olduğunu, milletimizin bu coğrafyadaki bin yıllık varlığını sona erdirmek olduğunu biliyoruz. Türk milletinin geçmişte pek çok defa olduğu gibi bu cendereden de kurtulacağından şüphem yoktur. Herkesin bir planı vardır ama en büyük plan sahibi hiç şüphesiz Allah'tır."

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, MHP MYK üyeleri Hamit Ayanoğlu, Ömer Demirel, Yaşar Yıldırım, çok sayıda ilçe başkanı, sivil toplum örgütleri, dernek ve oda başkanları, öğretim üyeleri, spor, sanat ve siyaset dünyasının renkli simalarının da katıldığı konferansın bitiminde AYEK Derneği tarafından Devran Kutlugün'e plaket verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title