Haberler

Yenises Gazetesi 40. Yaşını Kutladı

Mersin'in Tarsus İlçesinde Yayın Yapan Yenises Gazetesi, 40. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yayın yapan Yenises Gazetesi, 40. kuruluş yıldönümünü kutladı.

4 Mart 1969'da yayın hayatına başlayan Yenises Gazetesi'nin 40. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Yenises Gazetesi'nin kurucusu ve sahibi Gündoğdu Homurlu, Asutay İş Merkezi Güner Baykal Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gazeteciliğin zor, meşakkatli ve yorucu olduğunu belirterek, "Bundan böyle gazetenin sorumluluğunu oğluma devrediyorum" dedi.

Gündoğdu Homurlu, konuşması sırasında duygulu anlar yaşadı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, aynı meslekte 40 yıl çalışmanın büyük fedakarlık olduğunu ifade ederek, "Anadolu'da gazetecilik yapmak gerçekten çok zor. Hele şahsiyetli gazetecilik yapmak daha da zor. Gazeteciliği şahsiyetlere saldırı olarak kullanmak o kutsal mesleğe zarar verir. Özellikle mesleğe yeni başlayan gazetecilerin Yenises Gazetesi sahibi Gündoğdu Homurlu'yu örnek almalarını diliyorum. Basın objektif olmalı ve yaşadığı kente ve insanlarına faydalı olmaya çalışmalıdır. Yenises Gazetesi'ni bu anlamda verdiği karakter mücadelesinden dolayı da kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kompozisyon yarışmasında "Yerel Basının Önemi ve Tarsus'ta Yerel Basın" adlı eseriyle birinci olan Barbaros Hayrettin Lisesi öğrencisi Veysel Çiftçi ile ikinci olan Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi'nden Elif Topuz ve üçüncü olan aynı okuldan Ceren Tutku Yıldız'a çeşitli hediyeler verildi.

Törene; Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Basın Savcısı Ekrem Çetin Haktanır ve çok sayıda davetli katıldı.

(EY-MT-Y) 04.03.2008 18:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title