Haberler

Yenimahalle Belediyesi Kendi Elektriğini Üretecek

Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi kendi elektriğini kendisi üretecek. İlçe genelinde 5 adet pazaryerinin üzeri kapatılarak GES Santrallerinin kurulması için EnerjiSa’dan ön izinlerini alan Yenimahalle Belediyesi, santral ihalesinin finansmanı için en uygun teklifi veren Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile kredi alım sözleşmesi imzaladı. Proje ile başta belediyeye ait tüm tesisler olmak üzere sokak aydınlatmaları ve parkların elektrik ihtiyacı güneş enerjisi santralinden karşılanacak.

Yenimahalle Belediyesi kendi elektriğini kendisi üretecek. İlçe genelinde 5 adet pazaryerinin üzeri kapatılarak GES Santrallerinin kurulması için EnerjiSa'dan ön izinlerini alan Yenimahalle Belediyesi, santral ihalesinin finansmanı için en uygun teklifi veren Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile kredi alım sözleşmesi imzaladı. Proje ile başta belediyeye ait tüm tesisler olmak üzere sokak aydınlatmaları ve parkların elektrik ihtiyacı güneş enerjisi santralinden karşılanacak.

Yenimahalle Belediyesi bir ilke daha imza attı. Kendi elektriğini üretmek için kolları sıvayan Yenimahalle Belediyesi, 5KW'lık elektrik üretecek GES Santralleri'ni kurmak için finansman kredi ihalesi açtı.

İhaleye en avantajlı teklifi veren Türkiye Ekonomi Bankası ile kredi alım sözleşmesini imzalayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Göreve geldiğimiz günden beri belediye kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için var gücümüzle çalışırken her fırsatta belediye bürokratlarımıza da personelimize de tasarruf konusuna sık sık hatırlatma yapıyoruz. Bugüne kadar kamu kaynaklarımızı kendi paramız gibi özenle kullandık. Şimdi de kendi elektriğimizi üreterek belediye bütçesine çok ciddi bir katkı sağlayacağız. Ürettiğimiz elektrikle belediyemizin tüm tesislerinin ihtiyacını karşılarken artan elektriği de devlete satarak finansmanını TEB'den sağladığımız kredimizi ödeyeceğiz" dedi.

Protokole göre, Batıkent'te bulunan İnönü, Ergazi, Kentkoop, Kardelen Pazaryerleri kapatılarak, Batı Sitesi Pazaryeri ise revize edilerek 5 adet GES santrali kurulacak. Bu santrallerden 5 KW'lık elektrik üretimi sağlanacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Yenimahalle Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title