Haberler

Yeni Bir Kobani Hayali

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, içerideki ve dışarıdaki Türkiye düşmanlarının yeni bir Kobani senaryosu yazarak bunu hayata geçirmenin yollarını aradıklarını belirtti.

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, içerideki ve dışarıdaki Türkiye düşmanlarının yeni bir Kobani senaryosu yazarak bunu hayata geçirmenin yollarını aradıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde bazı belediyelere kayyum atanmasından sonra özellikle HDP/ PKK kanadında büyük hezeyan olduğunu ifade eden Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, "PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP yöneticileri, kayyum icraatinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve dolayısıyla milleti 6-8 Ekim 2014 yılında yaptıkları terör eylemlerini yinelemekle tehdit ettiler. Kayyum atanan HDP-DBP'li belediyeler ile ilgili yapılan incelemeler sonucunda, bu belediyelerin malum olduğu üzere terör örgütü PKK nın yan kuruluşu gibi çalıştığını ortaya çıktı. Kimi belediyeler terör örgütüne finansman destek sağlarken, kimi de resmi araçlarını hendek, çukur kazma gibi faaliyetlerinde kullandırdı. Terör örgütü üyelerine işverip istihdam alanı açan belediyeler kadar, PKK adına çalışanlardan ve vatandaştan haraç toplayan yerel yönetimler de dikkat çekti." diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, "İşte devlet geç kalınmış bir icraate imza atarak terröre hizmet eden bu belediyeleri, halka hizmet etmeleri için yeniden şekillendirme yoluna gidince başta Selahattin Demirtaş olmak üzere bütün terör seviciler ülkemizde, ABD'de ve Avrupa'daki stk lardaki, siyasetteki ve medyadaki yandaşlarıyla Türk Devleti'ni isyan ve iç savaşla tehdit etmeye başladılar. " diye belirterek şöyle konuştu:

"İçerideki ve dışarıdaki Türkiye düşmanları, yeni bir Kobani senaryosu yazarak bunu hayata geçirmenin yollarını arıyorlar. Sözde belediyelere atanan kayyumları protesto eden bu grubun asıl amacı; Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde organize ettiği Fırat Kalkanı operasyonunu durdurmak ve başarısızlıkla sonuçlandırmaktır. Hatırlayalım, 6-8 Ekim 2014'te Daeş'in Ayn el Arab (Kobani)'a başlattığı saldırıdan sonra Hdp halkı sokağa çağırdı. Türkiye genelinde çıkan olaylarda 54 vatandaşımız öldürüldü. Türkiye'de bir iç savaş provasına yol açmaya yeltendiler. Dün Kobani üzerinden bağıran hdp/pkk bugün Fırat Kalkanı operasyonu ile sıkışınca aynı sesleri çıkarmaya başladı. Arada hemen şunu da belirtelim ki, 15 Temmuz Fetö darbe girişiminin amaçlarından birisi de devletimizi hareketsiz bırakma ve Suriye'de kanton devletlerin yolunu açmaktı. Fırat Kalkanı opersayonu ve başarılı sonuçları, özellikle pyd-pkk-ypg gibi taşeron örgütlerin hayallerini alt üst edince, bütün güçleriyle siyaset, medya vs. her yolu deneyerek Türkiye'yi durdurmaya çalışıyorlar. Kürt vatandaşlarımız üzerinde algı operasyonları yaparak Kürtlerle, devleti karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Özellikle Kürt kardeşlerimiz çok dikkatli olmalı ve bu kollektif hainlere prim vermemeliler. Amerikan bayrağının altında, kürtlerin haklarını savunduklarını ilan eden bu kollektif terör grupları, 6-8 Ekim olaylarının tekrarının, Sayın İçişleri Bakanımızın ifade ettiği gibi acımasız bir karşılık bulacağını çok iyi biliyorlar. Çünkü onlar da bütün dünya ile beraber, Türk Milletin 15 Temmuz'da bağımsızlık ve milli birlik yönünde verdiği güçlü mesajı net bir şekilde aldılar. Artık çok daha iyi biliyorlar ki Türk Devleti tüm vatandaşlarıyla beraber, ne FETÖ'ye ne de PKK-PYD-YPG gibi terör örgütlerine asla pabuç bırakmayacaktır." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Savaş Eğilmez Kobani Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Bakmadan Geçme

Mehmed: Fetihler Sultanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kutsal Damacana 4 filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kutsal damacana 4, ne zaman nerede çekildi? #128250 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu, özel sektöre de 9 gün mü? Niyazi Gül Dörtnala filmi konusu nedir? Niyazi Gül Dörtnala oyuncuları ve Niyazi Gül Dörtnala özeti! Niyazi Gül Dörtnala ne zaman, nerede çekildi? Niyazi Gül Dörtnala konusu ve oyuncuları Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Thor filmi konusu nedir? Thor ne zaman, nerede çekildi? Thor oyuncuları ve Thor özeti! Ölümcül Çarpışma filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Çarpışma filmi ne zaman, nerede çekildi? 4-5 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 4-5 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? AYM iptal kararları! Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK maddeleri neler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! 4 Haziran Güncel Akaryakıt Fiyatları: Motorin, Benzin ve LPG'ye İndirim mi, Zam mı Var? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi!
Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title