Haberler

Yangından etkilenen mahallelerde tahliye işlemi sürüyor

Güncelleme:

Yangından etkilenen mahallelerde tahliye işlemi sürüyor Yangın bölgesinden bin 300 kişi tahliye edilerek otellere yerleştirildi Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınından etkilenen mahallelerden vatandaşların tahliyeleri de sürerken, dün geceden bu yana bin 300 kişinin otellere...

Yangından etkilenen mahallelerde tahliye işlemi sürüyor

Yangın bölgesinden bin 300 kişi tahliye edilerek otellere yerleştirildi

MUĞLA - Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınından etkilenen mahallelerden vatandaşların tahliyeleri de sürerken, dün geceden bu yana bin 300 kişinin otellere yerleştirildiği öğrenildi.

Marmaris Armutalan Mahallesi'nde başlayıp, geniş bir alana yayılan orman yangınını söndürmek için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Yangın şu an itibari ile Asparan mevkiinde devam ederken, İçmeler-Turunç Mahallesi yolunda da kısmen etkili oluyor. Marmaris-Datça karayolu Değirmenyanı mevkiine kadar ulaşan alevleri söndürmek için 1 uçak, 8 helikopter ile havadan, 50 arazöz, 25 su tankeri ile karadan müdahale sürüyor.

Tahliye edilenler otellere yerleştirildi

Yangından etkilenen mahallelerde otellerde ve evlerde bulunan vatandaşlar dün gece saatlerinden itibaren tahliye ediliyor. Sahil güvenlik ekipleri ile diğer özel tekne ve yatların destek verdiği tahliye çalışmalarında vatandaşlar deniz yolu ile Muğla merkeze getirildi. Başta Muğla Ticaret Odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile vatandaşlar çevredeki otellere yerleştirildi. Yaklaşık bin 300 kişinin İçmeler, Turunç ve Orhaniye Mahallelerinden tahliye edildiği ve tahliye çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Öte yandan birçok hayvanın yanarak telef olduğu ülke genelindeki yangınlarda bazı vatandaşların da evcil hayvanlarını yanlarından ayırmadıkları ve kucaklarına alarak hayvanları bölgeden uzaklaştırdıkları görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Armutalan Marmaris Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title