Haberler

Van'da Etüt Merkezi Açılışı

Van'da yeni kurulan Kar Tanesi Etüt Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Van'da yeni kurulan Kar Tanesi Etüt Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Kazımkarabekir Caddesi üzerinde kurulan etüt merkezinin açılışında bir konuşma yapan Van Vali yardımcısı Zafer Coşkun, ilde yapılan bu tür açılışların yeniden yapılanmasında önem arz ettiğini belirtti. Coşkun, "İlimizde iki tane yıkıcı deprem yaşadık. Gerek devlet olarak gerekse fedakar insanlar olarak her gün yeni kurum ve kuruluşlar açıyoruz. Bu günde yeni etüt merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Yeni açılan etüt merkezinde sadece bilimsel anlamda çalışmalar değil bunun yanında evrensel değerleri verebilecek bir ekiple karşılaştık. Bu yönüyle yeni açılan etüt merkezimizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Van'da ilk defa yeni sistemle bir etüt merkezi'nin açıldığına dikkat çeken Kar Tanesi Etüt Merkezi Müdürü aynı zamanda kurucusu Sibel Dede, "Bu sistemde öğrencilerimiz, tüm sosyal aktivitelerin yanında 8 kişiden oluşan uzman öğretmen kadromuzdan profesyonel eğitimlerini de alabilecekler. Bunun yanında öğrencilerimiz, özel bilgisayarlı ve projeksiyonlu sınıflarda seçilmiş kaynaklarla eğitim görecekleri gibi birinci sınıftan başlayan yabancı dil eğitimini de alabileceklerdir" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sabah evlerinden servislerle etüt merkezine getirileceğini ve 5 saatlik bir eğitimin ardından tekrar servisle evlerine ve okullarına bırakılacağını ifade eden Dede,

"İlk etapta az öğrenci çok öğretmen ve yüksek başarı sloganıyla yola çıktık. İkili öğretim olan etüt merkezimizde sabahçı olan öğrencilerimize öğleden sonra, öğleden sonra okula giden öğrencilerimize de sabah ders vereceğiz" şeklinde konuştu.

Etüt merkezinde öğrencilerin sabah, öğle ve ikindi yemeklerini yeme fırsatı bulacağını da sözlerine ekleyen Dede, emeği geçen herkese teşekkür etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazımkarabekir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title