Haberler

Vali Mayda Sanayici ve İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda, şehre yatırım yapan yatırımcıyı ve ekonomik her türlü girişimi desteklerini ve arkasında olduklarını belirterek, sanayicilerin sorunlarını aşmada ellerinden geldiğince yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, şehre yatırım yapan yatırımcıyı ve ekonomik her türlü girişimi desteklerini ve arkasında olduklarını belirterek, sanayicilerin sorunlarını aşmada ellerinden geldiğince yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şubesi tarafından düzenlenen yemekte ilin sanayici ve işadamlarıyla Organize Sanayi Bölgesindeki Gümüştaş Madencilik tesislerinde bir araya gelen Vali Mayda, bu tür toplantıların ilin sorun ve ihtiyaçlarının karşılama şekli ve sürecini, hem de gelinmesi gereken noktayı müzakere edebilme noktasında faydalı olduğunu söyledi.

Yapılan her türlü yatırımın hem yatırımcı açısından bir ekonomik girişim ve gelir kaynağı olduğunu hem devlete vergi geliri sağladığını hem de insanlara istihdam kaynağı olduğunu ifade eden Vali Mayda, bu tür yatırımların aynı zamanda kişinin kendisiyle birlikte topluma da bir katkısı olduğunu ifade etti.

Buna benzer toplantıları zaman zaman yapacaklarını kaydeden Vali Mayda, "İlimizde içinde bulunduğumuz yıl ve geçtiğimiz yıllarda başlayan büyük yatırımları 2013 yılında teslim alacağız. Harşit'in ıslahı, yollar, mağaralar, yayla yolları, Süleymaniye yatırımları zirveye ulaşacak. Dolayısıyla 2013'ü beraber planlayalım, sorunları beraber aşmaya çalışalım istiyoruz. Bu toplantıya bu heyecan ve istekle katıldık." dedi.

GÜSİAD'ın bir sivil toplum kurulu olduğunu, kanuni bir yaptırım gücü olmadığını ifade eden GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay ise konuşmasında GÜSİAD'ın Gümüşhane'nin menfaatlerini her zaman ön planda tutup şehre yatırım yapan, istihdam sağlayan sanayicinin ve işadamının faydalı olabilmesi için emeğini, zamanını hiç çekinmeden harcayan insanların maddi ve manevi devasa gücünü arkasına almış güzide bir topluluk olduğunu söyledi.

Akçay, GÜSİAD Gümüşhane Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri olarak Gümüşhane'nin sorunlarını, sıkıntılarını, yapılanları, yapılması gerekenleri tespit edip şehrin menfaatleri doğrultusunda, yasalar çerçevesinde takip edip dile getirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından GÜSİAD adına hazırlanan plaketi Gümüştaş Madencilik firması yetkililerine Vali Dr. Yusuf Mayda takdim etti.

Toplantının serbest bölümünde işadamları ve yatırımcılarla sohbet eden Vali Mayda, Kırklar Mağarasının 2013 yılı içinde turizme kazandırılmasının planlandığını ve ayrıca 2 adet 5 yıldızlı otel yapımı için çeşitli müracaatlar olduğunu söyledi.

Bağlarbaşı Mahallesinde yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine kurulu Küçük Sanayi Sitesinin taşınması konusunun da tartışmaya açıldığı toplantıda bu konuyla ilgili kamuoyu oluşturulması, esnafın da mağdur olmadan kooperatif kurarak bölgeden çıkmasının faydalı olacağı görüşü dile getirildi.

Toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, GÜSİAD Şube Başkanı Murat Akçay, Gümüşhanespor Kulübü Başkanı İdris Çimen, Gümüştaş Madencilik İdari İşler Müdürü Korhan Çubukçu, Tesis İşletme Müdürü Uğur Ölgen ve GÜSİAD üyeleri katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Mayda Akçay Yerel Haberler

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title