Haberler

Vali Karaloğlu Okul İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu

Van Valisi Münir Karaloğlu, hayırsever iş adamları ve kurumlar tarafından yaptırılan okul inşaatlarında incelemelerde bulundu...

Van Valisi Münir Karaloğlu, hayırsever iş adamları ve kurumlar tarafından yaptırılan okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından batıdaki işadamları gibi Vanlı hayırsever işadamları da olaya duyarsız kalmayarak yıkılan eğitim kurumlarını yeniden inşa etmek için kolları sıvadı. Vanlı hayırsever işadamlarından Yunus Gökçenay, merhum babası Yusuf Gökçenay adına 16 derslikli Van Bilim Sanat Merkezi, Abdurrahman Yörük ise 12 derslikli Gazi İlköğretim Okulu arsasına YTY İlkokul ve Ortaokulu yapmak için Van Valiliği ile protokol imzalamış ve temelleri atılan eğitim kurumlarının inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Vali Münir Karaloğlu da yardımcısı Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü M. Taha Al ile birlikte yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Merkez Öğretmenevi yerine Gökçenay Group tarafından yapılan Yusuf Gökçenay Van Bilim Sanat Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, inşaatın mimarı Duygu Gökçenay ve Proje Müdürü Ahmet Uğurlu tarafından karşılandı. İnşaatın son durumu hakkında bilgi alan ve yapımına ağustos ayında başlanan ve yüzde 20'lik bölümü tamamlanan 16 derslikli Bilim Sanat Merkezi inşaatının statik ve mimari projesini inceleyen Vali Karaloğlu, piramidi andıran projeyi görünce de şaşkınlığını gizleyemedi. Vali Karaloğlu, 2013 Eylül ayında eğitim ve öğretime açılması planlanan merkezin zamanında yetiştirilmesi için taşeron firma yetkilisinden, sezon sonuna kadar kaba inşaatın bitirilmesini istedi. İnşaat alanında kendisine ikram edilen çayı içen Vali Karaloğlu, çalışanlarla tek tek tokalaştıktan sonra YTY tarafından Serhat Mahallesi'nde yaptırılan okul inşaatına geçti. İşadamı Abdurrahman Yörük tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, yapımına 2 ay önce başlanan ve 20 gün içinde eğitim ve öğretime açılması planlanan 12 derslikli okul inşaatını gezdi. Yörük'ten çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Karaloğlu, inşaatın da çok kısa süre içinde bitirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okulu gezen ve işçiliği beğenen Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'a protokol gereği hem ilkokul hem de ortaokul olarak yapılan binanın sadece ilkokula dönüştürülmesini istedi. Binanın zemin kısmında bulunan anaokulu ve toplantı salonunu da gezen Karaloğlu, işçilerin ikram ettiği çayı içtikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 20 gün sonra bitirilmesi planlanan Cumhuriyet Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Karaloğlu, son aşamaya gelinen okulun bir an önce bitirilmesini istedi.

Vali Münir Karaloğlu, okul inşaatlarındaki incelemelerine İnönü İlköğretim Okulu arsasına Hacı Ali Akın tarafından yaptırılan 18 derslikli 'Hacı Ali Akın İlkokulu ve Ortaokulu' inşaatına geçti. Yüklenici firma yetkilisi tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, ince işçiliğin yapıldığı okul binasında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilisinden, 20 Kasım'da bitirilmesi ve eğitim-öğretime başlanması planlanan okulun çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da aynı anda bitirilmesini isteyen Vali Karaloğlu, beraberindekilerle birlikte yapımı tamamlanan İskele Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilisi Mahmut Köroğlu tarafından kapıda karşılanan Karaloğlu, yapılan çalışmaları inceledi. İşçiliği beğenen Vali Karaloğlu, koridorlar ve sınıflara kullanılan boyanın da diğer okullarda kullanılabileceği tavsiyesinde bulundu. Okulun konferans salonunu da gezen Vali Karaloğlu, yüklenici firma yetkilisinden, yoğun programlar sebebiyle buraya çok kaliteli bir ses düzeni kurmasını istedi. Vali Karaloğlu, ayrıca önümüzdeki yıl, okulun kalorifer sisteminin doğalgaza dönüştürülmesi için de müteahhit firma yetkilisi Mahmut Köroğlu'dan hibe sözü aldıktan sonra buradan ayrıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali İhsan Sayılır Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Van Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title