Haberler

Vali Canbolat, Yüksekova'yı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Hakkari'ye atanan Vali Yakup Canbolat'a, Yüksekova ilçesinde vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yüksekova ilçesini ziyaret eden Hakkari Valisi Yakup Canbolat, "Ben Hakkari'ye geldiğimden beri insanların bize olan sevgisi, muhabbeti ve yaklaşımını çok olumlu gördüm" dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesine gelen Vali Canbolat, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Yasin Tikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşıp sohbet eden Vali Canbolat, kaymakamlık toplantı salonunda sivil toplumu kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, ilçenin sorunları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Ardından adliye binasına geçen Vali Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gazi Yakar ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Akın'ı ziyaret etti.

Daha sonra Cengiz Topel Caddesi'nde vatandaşlarla sohbet ederek iş yerlerini gezen Vali Canbolat'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığında Tümgeneral Mehmet Okkan'ı da ziyaret eden Canbolat, komutanlıkta Tümgeneral Okkan, 3. Piyade Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Yılmaz ve 7. Hudut Alay Komutanı Albay Cemalettin Doğan tarafından karşılandı.

Bire süre komutanlarla sohbet eden Canbolat, daha sonra yapımı devam eden okul ve havaalanı inşaatlarını gezerek yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Havaalanı üstyapı şantiyesinde incelemelerde bulunan Canbolat, yüklenici firma yetkililerine çalışmaların hızlandırılması talimatı verdi.

Havaalanındaki altyapı çalışmalarını da denetleyen Vali Canbolat, altyapıda yürütülen çalışmaları hakkında da bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce göreve başladığını anımsattı.

Yüksekova'ya iadeyi ziyarette bulunduktan sonra ilçede devam eden kamu yatırımlarını görmek istediğini vurgulayan Canbolat, Yüksekova Havaalanının gecikmiş de olsa en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Havaalanındaki üstyapı çalışmalarının 30 Ağustos'ta biteceğine yönelik firma yetkililerinden bilgi aldıklarını belirten Canbolat,  "Çalışmalar şu an devam ediyor. Altyapıda çalışmaların bu sene sonunda biteceği bilgisi aldık. Ümit ediyoruz en kısa zamanda çalışmalar tamamlanır ve Hakkari ili de bu hizmete kavuşmuş olur. Ben Hakkari'ye geldiğimden beri insanların bize olan sevgi, muhabbeti ve yaklaşımını çok olumlu gördüm. Yüksekova'da vatandaşlarımızın bize olan ilgi ve alakaları bizi ziyadesiyle memnun etti. Biz Hakkari ilimize ve vatandaşlarımıza hizmet için geldik. Herkesin katkısını ve desteğini bekliyoruz" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Yakup Canbolat Yasin Tikdağ Yüksekova Hakkari Yerel Haberler

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Bakmadan Geçme

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title