Haberler

Vali Arslan : Belediye İle Diyalog Süreci Arttı

Güncelleme:

Bakanlar Kurulu kararı sonrası Merkez Valiliğine atanan Yılmaz Arslan, Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyetini ziyaret etti.

Gazetecilere veda eden Vali Yılmaz Arslan "Belediye ile diyalog süreci sevindirici"

Gazetecilerin karşıladığı Vali Yılmaz Arslan, "Üstlerimizin taktiridir. Bu konu üzerinde yorum yapmak, tartışmak şık olmaz" dedi.

"KÜÇÜK İŞLERİ TARTIŞARAK BÜYÜK İŞLERİ KAYBEDERİZ"

Kamuoyu olarak ufak işler veya kişisel meselelerin tartışılmasıyla büyük işlerin kaçırıldığını ifade eden Vali Arslan,

"Her kamu görevlisinin görev süresi açısından bir sonu vardır. Bizimde görevimiz buraya kadarmış. Vali olarak Batmanda birinci görevim güven ve asayiş konusu idi. Basın, iş dünyası, siyaset ve kamuoyu olarak küçük işlerle uğraşmamız lazım. Böyle yaparak büyük işlerin ucunu kaçırmış oluruz. Her zaman hukukun üstünlüğünü esas alan çalışmalara imza atmaya çalıştık. Bundan sonra elbette değerlendirmeler olacak ama en önemlisi 'Batman için ne yapabiliriz?' düşüncesi hakim olması lazım. Biz, adil olmaya çalıştık ve vatandaş sizi adil bilecek bir takım kişilere ayrıcalık yapılmayacağını hissedecek. Önemli olan uyum sağlamaktır. Bazen diyalog dediğimiz mekanizma arzu ettiğiniz gibi olmayabilir. Ama diyalog çok hızlı gelişebiliyor" dedi.

"BDP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ DİYALOG SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ"

BM-GYC üyesi gazetecilere veda ziyaretinde bulunan Vali Yılmaz Arslan

"Belediye Eş Başkanlarının yeni diyalog sürecini taktirle karşılıyorum. Belediye Eş Başkanlarının bizlere beraberce neler yapılabileceğini sorması diyalog için güzel bir gelişmedir. Zaten Belediyenin başlattığı temizlik kampanyası kurumlarca da desteklenmektedir. Ayrıca diğer kurumlar ve özellikle emniyet ve belediye işbirliği ile yapılan her iş daha sağlıklı olur. Bunun son zamanlarda yaşanması çok önemli bir gelişmedir. Bir tarafın çabası yetmez emniyet ve belediye ile sorunlar çözülür. Devlet işlerini basın üzerinden hal etme devri geçmiştir ve şark kurnazlığı dönemi kapanmıştır" dedi.

Vali Arslan'ın uzun uzun sohbet ettiği ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yılmaz Arslan Mezopotamya Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title