Haberler

Uyum Seminerini Tamamlayan Öğretmenler, Sertifikalarını Aldı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Şanlıurfa'ya atanan ve katıldıkları Uyum Seminerini tamamlayan öğretmenlere sertifikaları törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Şanlıurfa'ya atanan ve katıldıkları "Uyum Semineri"ni tamamlayan öğretmenlere sertifikaları törenle verildi.

Kente yeni atanan öğretmenler 5 gün boyunca 19 saat süren eğitimlerinin ardından Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika dağıtım törenine; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile öğretmenler katıldı.

Vali Celalettin Güvenç törendeki konuşmasında, Şanlıurfa'ya atanmanın bir şanssızlık değil şans olduğunu söyleyerek, Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri ve cazibe merkezi olacağını dile getirdi. Güvenç, öğretmenlere Şanlıurfa'nın toplum yapısını anlatarak, kent nüfusunun yüzde 45'inin kırsal kesimde yaşadığını belirtti. Kırsal kesim oranının fazlalığı ile aşiret yapısı nedeniyle çok basit işler yüzünden kavgaların yaşanabildiğini hatta ölümle sonuçlanabildiğini anlatan Vali Güvenç, "Bu kötü geleneğin ortadan kalkması için körpe çocuklara bunları anlatacağız. Barış, kardeşlik, sevgi... Sorunları müzakereyle çözme geleneğinin başlatılması, öldürerek değil, vurarak değil... Ben bunu her yerde anlatıyorum vali olarak. Dünyanın her yerinde menfaat çekişmeleri var. Ama kimse bizimki gibi çocuk kavgasından birbirini öldürmüyor. Tarla davasından kimse kimseyi öldürmüyor. Bunun yanlış olduğunu anlatın, çocuklara bunu anlatın. Sorun ne kadar ağır olursa olsun, görüşme yoluyla çözülmesi gerektiğini, barışı, insan sevgisini, memleket sevgisini anlatın tabii ki" dedi.

Türkiye'nin eğitime çok büyük kaynaklar ayırdığını ifade eden Güvenç, "Bizler gaz lambalarının altında okuyan insanlarız. Sizler gaz lambasında okumadınız. Sizin nesliniz bizden ileri. Sizin yetiştireceğiniz çocuklar ve onların Türkiye'si çok daha ileri olsun, lider bir ülke olsun. Bunun için de tek şeye ihtiyacımız var o da çalışmaktır" şeklinde konuştu.

Milletvekili Yahya Akman da, öğretmenlerin atandıkları kentten hemen tayin alıp gitmek yerine daha fazla nasıl hizmet verebilirim düşüncesiyle hizmet etmelerinin önemine değindi.

Milli Eğitim Müdürü Pala da, Şanlıurfa'nın terörden, kavgadan, kargaşadan uzak bir kent olduğunu aktararak, "Kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Her türlü probleminizde yanınızda olacağız. Çocuklarımıza şu üç sihirli kelimeyi mutlaka öğretin; teşekkür ederim, özür dilerim, haklısınız... Bu kelimeleri lütfen öğretelim. Zira bu üç sihirli kelime iletişimin birinci unsurudur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Güvenç, sertifika almaya hak kazanan öğretmenlere sertifikalarını dağıttı. Öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Güvenç, daha sonra okuldan ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title