Haberler

Uluslararası 1. Kapadokya Kültürel İmece Festivali Düzenlendi

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi, 23-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Yunanistan’da ve Kapadokya’da, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sanatçı ve ressamlarla işbirliğiyle bir ilke imza atarak, "Uluslararası 1. Kapadokya Kültürel İmece Festivalini” düzenledi.

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi, 23-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Yunanistan'da ve Kapadokya'da, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sanatçı ve ressamlarla işbirliğiyle bir ilke imza atarak, "Uluslararası 1. Kapadokya Kültürel İmece Festivalini" düzenledi.

Düzenlenen festivale Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp İlçe Jandarma Komutanı Okan Özcan, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, İl Kültür Turizm Şube Müdürü Ömer Nair, Köy muhtarı Gültekin Kan,festivalin Yunanistan Temsilcisi Despoina Bougioukmanou Papandreo, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi kurucusu Sibel Radiye Gül ile Küratör Sarkan Paydak, Yunan misafirler ve Türk vatandaşlar katıldı.

Festival yapılan açılış konuşmaları ile başladı, daha sonra ülkelere özgü halk oyunları gösterilerinin yapılmasının ardından Karşılaşmalar isimli Karma Serginin açılışı yapıldı. Açılış Kurdelesini programa katılan protokol üyeleri kesti. Sergide Venedik Maskeleri Sanatçısı Maria Mani, doğal taşları resimlerinde kullanan Ressam Dimitrius Alexiou ve yağlı boya sanatçısı Ressam Spiros Alexiou, Kapadokyalı Ressamlar İsmail Başer ve Mustafa Peker, eserlerini sergiledi.

Düzenlenen Festival, özellikle sanatçılar arasında kültürlerarası diyalog, barış ve dostluğu teşvik etmeyi ve Kapadokya'da yerel turizme katkı sağlamayı amaçlıyor. Konuk sanatçılar festival boyunca bölge belediyelerinin desteğiyle gezilere katılarak, Kapadokya'nın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetme ve Kapadokya'dan ilham alma fırsatlarını da yakalayacaklar. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fahri Yıldız Yunanistan Kapadokya Ürgüp Yerel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı!
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title