Haberler

Turgutlu Belediyesi'nden Aşevi ve Hayır Merkezine 1000 Litre Zeytinyağı

Güncelleme:

Turgutlu Belediyesi, park ve yeşil alanlardaki zeytin ağaçlarından elde ettiği zeytinyağını Aşevi ve Hayır Merkezinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmak üzere kullanıyor. Bu yıl yaklaşık 1000 litre zeytinyağı üretilirken, 2019-2023 yılları arasında toplam 10 bin litre zeytinyağı elde edildi.

Turgutlu Belediyesi, Aşevi ve Hayır Merkezinde kullanılmak üzere hasat yapılan zeytinlerden yaklaşık 1000 litre zeytinyağı elde etti.

Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, hasat başlangıcından bugüne kadar Turgutlu Belediyesi'ne ait park ve yeşil alanlardaki ağaçlardan zeytinler toplandı. Hasar sonucu üretilen zeytinyağı Aşevi ve Hayır Merkezine ulaştırıldı. Aşevi ve Hayır Merkezinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere günlük olarak hazırlanan yemeklerde kullanılan zeytinyağından bu yıl yaklaşık 1000 litre elde edildi. 2019-2023 yılları arasında elde edilen zeytinyağı ise toplam 10 bin litre oldu.

Yapılan zeytinyağı üretimi ile kaynakların doğru bir şekilde kullanıldığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Belediyemize ait park ve yeşil alanlarda bulunan zeytin ağaçlarının hasadını kendi ekiplerimizle yapıyoruz. Elde ettiğimiz zeytinyağını, Aşevi ve Hayır Merkezimizde ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz için hazırladığımız yemeklerde değerlendiriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri kaynaklarımızı Turgutlumuz ve hemşehrilerimiz için en doğru biçimde kullandık, kullanmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Turgutlu Belediyesi Zeytinyağı Zeytin Yerel Haberler Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title