Haberler

Torbalı DSP'nin Listesinde "Dsp'li Yok" İddiası

Torbalı Demokratik Sol Parti’de yıllardır siyaset yapan, partinin adeta kemikleşmiş isimlerinden olan Abdullah Yapışkan, önceki gün açıklanan belediye meclis üye listesine tepki gösterdi.

Torbalı Demokratik Sol Parti'de yıllardır siyaset yapan, partinin adeta kemikleşmiş isimlerinden olan Abdullah Yapışkan, önceki gün açıklanan belediye meclis üye listesine tepki gösterdi. İbrahim Öz'ün CHP'den 'demokrasi olmadığı' için ayrıldığını ve bunu gazetelerde ilan ettiğini söyleyen Yapışık, aynı demokrasiyi Öz'ün gösteremediğini ve bunu da meclis üye listesinde gösterdiğini ifade etti. Abdullah Yapışkan, ayrıca İbrahim Öz'e cevaplaması için sorular yönelterek, seçimi kazanması halinde DSP'den ayrılmayacağına dair Öz'ün namusu ve şerefi üzerine söz verip veremeyeceğini sordu.

'TERTEMİZ SİYASETİMİZ ÖRNEK OLAMAMIŞ'

Siyasette tertemiz kalabilme mücadelelerinin olduğunu söyleyen DSP'li yönetici, "Bizim tertemiz siyasetimiz birilerine örnek olamamış. Meclis üyeliği uğruna çok sevdikleri partilerinden gazete ilanları ile ayrılan liboş dönekler, seçilirlerse hangi hizmetleri yapmak isterler acaba? İmar komisyonu mu veya başkan yardımcılığı mı?" şeklinde açıklamada bulundu.

'SEÇİLİRSEN DSP'DE KALACAKMISIN?'

Kendisinin CHP'de 2 defa adaylık başvurusunda bulunduğunu belirten Yapışık, "Şimdi 'mağduriyeti oynayacağım' diyen İbrahim Öz'e DSP ve Torbalı halkı adına birkaç soru soracağım. Birincisi, Sen İbrahim Öz, belediye başkanı olursan dönem sonuna kadar DSP'de kalacağına namusun ve şerefin üzerine Torbalı halkına söz veriyor musun? ya da şöyle sorayım. 30 Mart sonrası, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İbrahim Öz'e 'geri dön, yoksa hiçbir hizmet alamazsın' derse sonuna kadar DSP'de direnecek misin?" diye konuştu.

'SAYIN ÖZ, DEMOKRASİYİ NE KADAR UYGULADIN?'

Sorularına devam eden Abdullah Yapışkan, "İkinci sorum, 30 Mart'ta belediye başkanlığını kaybedersen, siyasete son mu vereceksin, yoksa DSP'de devam mı edeceksin? Üçüncü sorum, Başkanlığı kaybedersen, başsız kalan meclis üyelerin DSP'den ayrılıp, partilerine geri mi dönecekler? Yoksa bağımsız grup kurarak başkan yardımcılığı pazarlığı mı yapacaklar? Dördüncü ve son sorum ise, 'CHP'de parti içi demokrasi yok, iki defa hakkımı yediler' derken, Sayın Öz, demokrasiyi ne kadar uyguladın? Listende kaç DSP'liye yer verdin? CHP'de demokrasi sorguluyorsun, önce sen demokrat olacaksın ki, halka güven veresin" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Öz Torbalı Dsp Dsp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title