Haberler

Tema Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Dedeoğlu Açıklaması

"Tüm dünyada çeşitli sorunlar sonucunda arı ölümleri yaşanmaktadır"

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, dünyada çeşitli sorunlar sonucunda arı ölümlerinin yaşandığını bildirdi.

Arıların tüm ihtiyaçlarını doğadan karşıladıklarını belirten Dedeoğlu, arıların korunmadığı taktirde doğanında korunamayacağını belirtti.

Bölgemiz de üretilen ve bizlerinde gönül rahatlığıyla tükettiğimiz balların yukarıda belirttiğim olumsuzluklardan etkilenme riski var mıdır, sorusu önemlidir!

İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade eden Dedeoğlu, şunları kaydetti:

"Dünyada gıda olarak tüketilen maddelerin yaklaşık olarak yüzde 90'ı, 80 bitki türünden elde edilir.  Bu bitki türlerinden en az 60 tanesi arı tarafından döllenme gereksinimi duyar. Bu hesaba göre insan gıdasının üçte biri doğrudan veya dolaylı olarak arı tarafından tozlaşmaya ihtiyaç duyan bitkilerden oluşur."

Çarpık sanayileşmenin, tarımda bilinçsizce kullanılan ilaçların, taş ocaklarının ve maden ocaklarının çevre üzerinde yarattığı olumsuzlukların arıları yok ettiğini bilmenin gerekliliğine dikkati çeken Dedeoğlu, şöyle devam etti:

"Bir arı kolonisi diğer tarımsal üretim dallarında olduğu gibi sürekli bakım istemez. En azından sabah akşam, yem, su, gübre istemez. Tüm dünyada çeşitli sorunlar sonucunda arı ölümleri yaşanmaktadır. Bu noktadan başlayarak bölgemizde arıcılıkla uğraşan başta birlik yöneticilerimizin ve birçok üyemizin bölgemizde yaşanan çevre kirliliğinden olumsuz yönde etkilendiklerini ve zarar gördüklerini düşünüyorum. Yaşanan olaylar sonucunda duyarlılıklarını seslendirmeleri, yaşanılan tüm olumsuzluklar karşısında da halkımızı bilgilendirmeleri gerektiğini düşünüyorum." - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Dedeoğlu Lüleburgaz Tema Vakfı Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title