Haberler

Tek Kişilik Oyunlar Festivali Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen Tek Kişilik Oyunlar Festivali, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde devam ediyor.

Çankaya Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen Tek Kişilik Oyunlar Festivali, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde devam ediyor.

Önceki akşam Ali Poyrazoğlu'nun Asi Kuş adlı oyunuyla başlayan Tek Kişilik Oyunlar Festivali, Samsun Düşevi oyuncularından Ferda Kaynar'ın sahnelediği '3. Sayfadan Kadın Hikayeleri' oyununu Ankaralı izleyicilerle buluşturdu.

Kadına yönelik şiddete bir karşı duruş sergilemeyi amaçlayan Samsun Düşevi oyuncularından Ferda Kaynar, Hanife Küçükler, Ergül Atmaca, Bülent Sönmez, Metin Piyale, Bülent Göksal, Cem Kaynar, Mustafa Can'ın gazete haberlerinden derleyip kolektif olarak yazımını üstlendiği oyun, kadın sorunlarını farklı bir dil ve anlatım tekniği ile sahneleniyor.

Toplumun kadına bakışı, kadının yaşadığı şiddet ve kadın sorunuyla yüzleşme üzerine kurulu olan eser, ÇSM'de sergilenen gazete haberleri eşliğinde oynandı.

Tek Kişilik Oyunlar Festivali, Ayşenil Şamlıoğlu'nun "Evaristo", Melih Yetkin'in "Hayyam", Zafer Diper'in "Yargı", Günay Karacaoğlu'nun "Basit Bir Ev Kazası" oyunu ile sürüp Zeliha Berksoy'un 29 Mart'ta sahneleyeceği "Jokond ile Si-Ya-U" ile sonra erecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Ali Poyrazoğlu Kaynar Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title