Haberler

Tarihi Çandarlı Kalesi Turizme Açılıyor

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde restorasyonu tamamlanan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Tarihi Çandarlı Kalesi turizme açılıyor.

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde restorasyonu tamamlanan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Tarihi Çandarlı Kalesi turizme açılıyor.

Belediye Başkanlığı görevine geldikleri tarihten itibaren Çandarlı'nın turizm altyapısını geliştirdiklerini belirten Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, şunları söyledi: "Çandarlı'da güneş, kum ve deniz turizminden daha geniş anlamda turizm seferberliğine başladık. Bu seferberlik kapsamında öncelikle turizm bürosu açtık. Bu açılıştan sonra bizler; yelken turizmini, yelken sporunu, rüzgar sörfünü, derin dalışı ve tarihi eserlerimizi restore ederek tarihi kültürü yaymak amaçlı güzel çalışmalar yaptık."

"5 YILDA 5 ESERİMİZİ RESTORE ETTİK"

Çandarlı'da 5 yıl içerisinde 5 tarihi eseri restore ederek turizme kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Dağdelen, "Tarihi Zeytinyağı Fabrikamızı restore ettik. Şuanda orayı kültür evi olarak kullanıyoruz. Tarihi Hamamımız vardı, orayı da restore ettik. Tarihi Hamamı da Etnografya Müzesi olarak halkımızın hizmetine açtık. Tarihi Çeşmemizi de restore ettirdik ve şuanda içme suyu olarak kullanılıyor. Doğu sahilimizde Koçanlı Köşkü var. Öncelikle orayı kamulaştırdık. Orasının da restorasyonunu bitirdik. Ama özellikle Çandarlı Kalesi'nin restorasyonunu bitirmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum." dedi.

"19 MART'TA KALEMİZİ TURİZME AÇIYORUZ"

Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Eski Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile Tarihi Çandarlı Kalesi'ni turizme açacaklarını söyleyen Dağdelen, "Çandarlı Kalesi'nin son hali Cenevizliler zamanında yapılmış ama burası ondan çok seneler öncesi inşa edilmiş bir kaledir. Cenevizliler'den sonra Osmanlılar'da Çandarlı Halil Paşa ile başlamış ve bugüne kadar da ayakta kalmış çok önemli tarihi eserlerimizden biridir. Tarihi Kalemiz UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi. Çandarlımız, Tarihi Kentler Birliği'ne üye oldu. Bu çalışmalarımıza doğa turizmini de katarsak Çandarlı'nın turizmi çok iyi bir aşamaya gelecek. İnşallah, burayı da 19 Mart'ta saat: 14.00'de halkımızla ve bürokrasimizin katılımı ile hep birlikte açacağız ve Çandarlı Kalesi'ni turizme kazandıracağız." dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Dağdelen Çandarlı Dikili İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title