Haberler

Su Ürünleri Fakültesini Bu Yıl da Tercih Eden Olmadı

Güncelleme:

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hiçbir aday tercih etmedi.

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su ürünleri fakültelerine iki yıldır öğrenci gelmediğini belirterek, "Bu yıl öğrenci bekliyorduk ancak maalesef geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenci kaydımız yok. Fakültemizdeki akademisyen arkadaşlarımızın öğrencileri yönlendirme amacıyla aylar önce Sinop ve çevre illerde büyük bir çalışma yapmasına rağmen yine de fakültemizi tercih eden bir öğrenci olmadı" dedi.

34 ÖĞRETİM ÜYESİ GÖREV YAPIYOR

Diğer su ürünleri fakültelerinde de benzer durumların yaşandığına değinen Bircan, "Fakültemizde akademisyen olarak 34 öğretim üyesinin yanı sıra araştırma görevlilerimiz de var. Türkiye'de bulunan su ürünleri fakültelerinde oldukça fazla sayıda öğretim görevlisi mevcut. Gelecekte ne olur bilemiyorum ancak büyük bir ihtimalle yeni bölümlerin açılmaması, mevcut bölümlerin sayısı azaltılarak daha rantabl, daha verimli olabilecek bir seviyeye getirilmesi gerekmekte" diye konuştu.

"FAKÜLTE SAYISINI AZALTMAK GEREK"

Bircan, "Türkiye'deki su ürünleri fakültelerinin sayısını azaltmak lazım. Öğrenci mezun olduktan sonra istihdama bakıyor. Eğer çalışma imkanı sağlanabilirse, su ürünleri mühendislerinin meslek tanımı yapılabilirse, bunlara yetki ve sorumluluklar verilirse o zaman öğrencilerimiz bizi tercih edeceklerdir" ifadesini kullandı.

Ülke genelinde 24 civarında su ürünleri fakültesi ve su ürünleri bölümleri olduğunu anlatan Bircan, "Bu yıl üniversite sınavlarına giren yaklaşık 2 milyon öğrenciden 146'sı su ürünleri fakültelerini tercih etmiştir. Sinop gibi bazı fakülteleri de hiç öğrenci tercih etmiyor ve gelmiyor. Ülkemizin her tarafı deniz. Su ürünleri açısından 26 milyon hektar civarında bir su potansiyeline sahip ancak gerektiği gibi su ürünlerinden istifade edemiyoruz" dedi.

"SU ÜRÜNLERİ BESLENME AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Prof. Dr. Bircan, su ürünleri fakültelerinin az sayıda öğrencinin tercih yapması nedeniyle kapanması konusuna ilişkin şunları kaydetti: "Bu konuda biz tek başımıza karar veremeyiz. Yetkili organlarımızın, Yükseköğretim Kurulu'muzun halledebileceği bir problem ancak fakülte sayımızı belli bir seviyeye indirerek bu sorunu çözebiliriz. Mesela su ürünleri fakültelerinde öğrenci sayımızın 130-140 civarında olduğunu düşünürsek fakülte sayımızı da azalttığımızda öğrencilerimiz bizim okullarımıza da gelecektir. Fakülteler makul bir seviyeye indirildiğinde daha verimli bir şekilde öğretim üyeleri olarak kaynaklarımızı da verimli kullanabiliriz. Bir potansiyel ve senelerin birikimi var. Su ürünleri sadece bir iş açısından değil, insanlarımızın beslenmesi açısından da çok önemli."

Kaynak: AA / Yerel

Recep Bircan Türkiye Sinop Yerel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500

Yorumlar (49)

ALİRIZA:

DEVLET ASLINDA ARAŞTIRSA MEMURLARIN BİR ÇOĞU ÇALIŞMIYOR. SABAHTAN AKŞAMA KADAR SOHBET EDİYORLAR. GELEN VATANDAŞLARI AZARLIYORLAR. HEM SUÇLULAR HEM GÜÇLÜLER

31
4
yanıtYanıtla
mahmut:

eeee devlet her yere tabela üniversitesi açarsa sonu böyle olur. çok yakında bizim ağrıdaki köye bile üniversite açarlar. . .

21
1
yanıtYanıtla
KARTOPU:

marifet her ile bir üniversite açmak değil. MARİFET BU ÜNİVERSİTELERDEN MEZUN OLACAKLARA İŞ İMKANI YARATMAK

22
0
yanıtYanıtla
sedatt:

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİYİM İŞ ARIYORUM 8 AYDIR. HER SABAH UYANDIĞIMDA OKUDUĞUM BU BÖLÜME LANET EDİYORUM.

20
1
yanıtYanıtla
Ozan:

1 Haklısın Çok gereksiz saçma sapan bir üniversite bölümü, güya mühendislik.

yanıt0
yanıt0
NE MESLEĞİ:

bu ülkede ya topçu olacan ya popcu yada kara para aklayacaksın adam bir konser veriyor 15 yıl okuyan profesörün yıllarca çalışıp kazanabileceği parayı alıyor

20
0
yanıtYanıtla
emreee:

Duyun artık sesimizi Devlet büyükleri , Su Ürünleri Mühendisleri olarak iş bulamıyoruz. ÇILDIRMAK ÜZEREYİM.

13
2
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

ÜNİVERSİTE mezunu olmak çok iyi, bilgili, eğitimli olmak güzel. Fakat birçok üniversite mezunu iş bulamıyor, 22, 24 yaşına kadar bir çok güçlükle okuyacaksın mezun olduğunda iş yok, aile perişan, torpil arayacaksınki iş bulasın, özel sektör dahil.

15
0
yanıtYanıtla
Hakan:

Su ürünleri Mühendisleri olarak çok sıkıntılar çekiyoruz. Bir an önce mesleki yetkilerimizin bizlere verilmesini istiyoruz. Mezun olan arkadaşlarımızın bir çoğu iş bulama sıkıntısı yaşamakta veya asgari ücretle işlerde çalışmaktadır.

15
0
yanıtYanıtla
HUKUK:

ülkemizde öyle düzenler kurulmuşki mazlumlar çalışıyor kendini uyanık sanan zalim insanlar oturdukları yerden emir yağdırark maaş alıyorlar. eğer devlet işyerlerinde ki denetimini çoğaltsa bir çok insan memurluğa müracat etmez.

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title