Haberler

Soma'daki Maden Faciası

CHP'li 4 kadın milletvekili, faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret etmek için Kütahya'ya geldi.

CHP milletvekilleri Sena Kaleli, Dilek Akagün Yılmaz, Sedef Küçük ve Fatma Nur Serter, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine, taziye ziyaretinde bulunmak için Kütahya'ya geldi.

Parti binasında düzenledikleri basın toplantısında konuşan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, faciada yaşamını yitirenlerin ailelerinin acısını paylaşmak üzere kente geldiklerini söyledi.

Faciada hayatını kaybeden 301 madencinin gerçekten acısını paylaştıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ailelerimizle ve ulusumuzla birlikte bu acıyı paylaşmak için de görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Kütahya'da da 39 madencimizin şehit olduğunu öğrendik. Partimizin verdiği görev ve bizim de isteğimizle bugün Kütahya'da şehit ailelerini ve çocuklarını ziyaret edeceğiz. Onların acılarını paylaşmaya çalışacağız. Çünkü acılar paylaşılırsa biraz daha azaltılabilir diye düşünüyoruz. Bundan sonra onların hem çocuklarına hem ailelerine sahip çıkacağız. Aynı zamanda bu insanlarımızın ölümlerinde sorumlu olanları, ihmalleri olanlar için de her türlü yasal girişimi hem mecliste yapacağız hem de davaların takipçisi olacağız. Çünkü insanların bu büyük olaya, bu büyük ihmalin ve bu büyük cinayetin aslında sorumlularını da istiyor. Aileler bunu da istiyor. Geride kalanlar, çocuklarının ya da eşlerinin ölümlerinden sonra karşılaşabilecekleri pek çok olumsuzluklar var. Bu olumsuzluklarını da biz azaltmaya çalışacağız."

Milletvekilleri, daha sonra CHP Kütahya İl Başkanı Şeref Han ve beraberindeki heyetle, ailelere taziyede bulunmak üzere yola çıktı. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Dilek Akagün Yılmaz Sena Kaleli Kütahya Soma Yerel Haberler

title