Haberler

Söke Köylerinde Büyükşehir Hizmet Atağı Başlıyor

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke'de köy muhtarları ile bir araya geldi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke'de köy muhtarları ile bir araya geldi.

Söke Belediye başkanı Necdet Özekmekçi'nin de bulunduğu toplantıya Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ; Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, Sosyal İşler Müdürü Tahsin Kocaman, Fen İşleri Müdürü Cengiz Süne, Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) Müdürü Hakan Olgaç, özel Kalem Müdürü Banu Özdemir'den oluşan ekibi ile katıldı. Toplantıda Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı, Levent Tuna ve Mine Even, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akkentli, CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, İl Genel Meclis Üyeleri Orhan Korkmaz ve Kazım Er'de bulundu. Toplantı Söke Belediyesi (Söke-Bel) Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Söke CHP ilçe Başkanı Hüseyin Akkaya, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçiçoğlu'nun aralarında olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Açılışta konuşan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür etti. Başkan Özekmekçi; "Muhtarlarımızdan alınacak talepler doğrultusunda yarınlarda neler yapılabileceği ile ilgili yol haritasını hazırlamış olacağız. Bu nedenle bu türlü toplantılar çok önemli. Ben toplantıyı tertip eden CHP İlçe Örgütü ve Aydın il Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha önce Sökeli Köy muhtarları ile Aydın'da buluştuğunu sorunlarını dinlediğini belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Bugün bu sorunları çözmek için buradayım" dedi. 6360 sayılı kanun bugün köylere hizmet vermemiz için elverişli diyen Başkan Çerçioğlu; Söke'ye büyükşehir olunmasından itibaren en fazla ihtiyaç duyulacak birimlerin müdürlerinden oluşan ekibi ile geldiğini söyledi. 30 Mart tarihi itibariyle İl Özel İdare'nin kalkacağını belirten Özlem Çerçioğlu, İl Özel İdaresi'ne bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

"BEN SEÇİMLERİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Ben 30 Mart'ta yapılacak seçimleri düşünmüyorum diyen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Zaten o iş bitti. Başbakanımızın yaptığı ankette de, bizim yaptığımız ankette de oy oranımız %65. Bu toplantı siyasi bir toplantı değildir. Bu toplantının amacı 1 Nisan 2014 sabahından itibaren hiçbir aksaklık olmadan vatandaşa maksimum ölçüde hizmetin devam etmesini sağlamak. Sistem değişti artık, büyükşehir olduk. Biz Aydın Belediyesi olarak ulaşım mastır planımızı bir üniversite destek alarak hazırlıyoruz. 1/100.000'lik planlar üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. İtfaiye, Zabıta gibi süreklilik arz eden işler de büyükşehire geçeceği için yeniden sistemin kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu sitemi kurmak üzere 6 öncesinden başladık, 60 güne kadar da sistemi kuruyoruz. 1 Nisan sabahı bizim her şeyimiz büyükşehir yapılanmasına göre hazır olacak" dedi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; köy muhtarlarını tek tek dinledi, taleplerini not aldı. Başkan Çerçioğlu; Aydın iline bağlı 493 köyde hizmet atağının başladığını, Söke köylerinde de belediyecilik hizmetlerinin hızla başlayacağını söyledi.

Köy Muhtarlarından taleplerini alan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediyesi ekibinin yakın zamanda Söke köylerini dolaşarak eksiklikleri yerinde belirleyecekleri, köylerde teknik tespitleri yapacaklarını belirtti.

Aydın Büyükşehir olunca köyler hizmet alamayacak dendiğini belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Nasıl hizmet olacağını göstermek istiyorum. 2009 yılında 88 milyon TL borçla devraldığımız belediyenin bugün piyasa ve kamu kurumlarına borcu yok. Bu borcu ödedik, bir o kadar da hizmet yaptık. Kasamızda da paramız var. 4.5 yılda yaptığımız işler, gerçekleşen projeler ortada. Büyükşehir ile yapacağımız işleri herkes görecek" dedi.

Çerçioğlu, amaçlarının Aydın'ı bir dünya kenti yapmak olduğunu bunu da muhtarlar ve ilçe belediyeleri ile birlikte başaracaklarını sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Özekmekçi Özlem Çerçioğlu Levent Tuna Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title