Haberler

Söke'de Boynak İçme Suyu Projesi İçin Kazma Vuruldu

Söke'nin içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak olan Boynak Suyu Projesinin yapımına Çeltikçi Mahallesinden başlanıldı.2006 yılından bu yana mücadelesi verilen Söke Boynak İçme Suyu Nakil Hattı Projesi'nde 28 Mayıs'ta yapılan ihalenin, 8...

Söke'nin içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak olan Boynak Suyu Projesinin yapımına Çeltikçi Mahallesinden başlanıldı.

2006 yılından bu yana mücadelesi verilen Söke Boynak İçme Suyu Nakil Hattı Projesi'nde 28 Mayıs'ta yapılan ihalenin, 8 Temmuz'da yüklenici firma ile sözleşmenin imzalanmasının ardından; gerçekleşen yer teslimi sonrası ilk kepçe vuruldu.

Yüklenici firma Ergaz İnşaat ve SMK Petrol ortak girişimi 700 gün olarak ön görülen projeyi, 400 günde bitirilmesi hedefledikleri proje çalışmalarına; Çeltikçi Mahallesi Barış Yapı Sitesi Hasan Kosacıoğlu Sokak'tan başladı.

Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi Boynak Projesinin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Mevcut 21 artezyenden elde edilen 230-235 lt/sn su yıllar geçtikçe bugün 16 artezyene, su seviyesi ise 140-160 lt/sn'ye düştü. 2005 yılında gerçekleşen altyapı çalışmaları sonrası kayıpların önlenmesiyle Söke susuz kalmadı. Ancak bu bizi tatmin etmiyor. Söke'ye en sert sulardan bir tanesi ile hizmet veriyoruz. 2006 yılından bu yana mücadele verilse de çok geç kalmış değiliz. Bundan sonra sıkıntıların giderilmesi önemli. Suyun Söke'ye getirilmesi noktasında başarılı bir sonuç çıkacağından eminim. Boynak içme suyu projesi çalışmalarına katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi. İlk etapta Boynak'ta açılan 4 kuyunun ikisinden 60'ar lt/sn olmak üzere 120 lt/sn suyun Söke'de yapılacak depolama merkezine taşınacağını belirten İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe de, depolama merkezine getirilen suyun daha sonra Konak Mahallesi depolarına aktarılacağını söyledi. İmar planı nüfus projeksiyonun 2025 yılı için 155 bin kişi olarak belirlendiğini ve proje çalışmalarının da buna göre yapıldığını ifade eden Bölge Müdürü Menekşe; "Suyun depolama merkezine getirilmesi sonrasında Kemalpaşa Deposu ile Konak Deposu arasında 630'luk HDPE boru kullanılacak" dedi.

İller Bankası'nın proje ile ilgili olarak 30 Kasım 2011 tarihinde 20 milyon TL kredi açtığını belirten Bölge Müdürü Muhittin Menekşe; "Ergaz İnşaat ve SMK Petrol ortak girişimi 10 milyon 670 bin 280 TL bedelle ihaleyi almış ve yüklenici olmuştur. 700 iş günü olarak öngörülen iş bitirme süresinden daha önce işi tamamlayacaklarını bekliyorum. İşin kontrolörlüğünü İller Bankası ve Belediye teknik ekipleri yapacak. Hem Belediyemize hem de yüklenici firmaya kolaylıklar diliyorum. İnşallah 2014 yılı sonunda projenin açılışını gerçekleştiririz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Özekmekçi İller Bankası Çeltikçi Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title