Haberler

Sodes ile Hayata Tutunuyorum Projesi Sona Erdi

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve sona eren “SODES ile Hayata Tutunuyorum” projesi kapsamında sergi açıldı.

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve sona eren "SODES ile Hayata Tutunuyorum" projesi kapsamında sergi açıldı. Projede yer alan kronik ruhsal bozukluğu olan hastalar, risk altında bulunan gençler ve zihinsel engelli gençlerin proje süresince hazırladığı el emekleri takı, ebru sanatı, resim kursları sergisi açıldı.

Ak Medresede düzenlenen sergiye Niğde Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun ve Kerem Süleyman Yüksel, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, daire müdürleri ve kursiyerler ile aileleri katıldı. Sergiyi açan katılımcıları hazırlanan eserleri tek tek gezerek merak ettikleri soruları kursiyerlere sordu.

Proje ile ilgili bilgi veren Niğde Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu, kronik ruhsal bozukluğu olan hastaları, risk altında bulunan gençler ve zihinsel engelli çocuklarımızın yalnız olmadıklarını anlatmak ve yaşadığımız toplumun bir parçası olduklarını, damgalanmış, dışlanmış bireyler olmadıklarını anlatmak için bu projeyi yaptıklarını söyledi.

Kurslarla ilgili açıklama yapan Niğde Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu şunları söyledi:

"Fertek Özel Eğitim meslek eğitim merkezi okulunda 35 çocuğumuz resim, ebru kursu, Toplum Ruh Sağlığı merkezinde bulunan 20 hastamıza takı tasarım ve ebru kursu, risk altında bulunan 20 gencimize yönelik yüzme, fitness, bilgisayar teknolojileri, bilgisayar işletmenliği kursları Halk Eğitim merkezi müdürlüğünün katkılarıyla açıldı. Hedef kitlede yer alan bu bireyleri toplumun bir parçası olduğunu göstermek, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içerisinde en iyi ortamları hazırlamak "Eğitim her engeli aşar" gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da bütün kurumların en temel görevleri arasındadır. Çünkü burada gördük ki destek verildiği sürece durumları ne olursa olsun öğrencilerimiz güzel işler başardığını, çok güzel eserler ortaya çıkardığını görmekteyiz."

Kronik ruhsal bozukluğu olan hastalar Ebru kursu veren Kültür Bakanlığı Ebru sanatçısı Meral Bıyık ise, "Projemiz sona erdi ve sergimizi yapıyoruz. Yaptığımız bütün eserler şizofren ve madde bağımlısı hastalarımız hazırladı. Projeye başladığımızdan son güne kadar büyük bir değişikliğe uğradıklarını bugün gördük. Sinirli ve kaprisli olan kişilerin mutlu ve huzurlu şekilde çalışmalarına devam ettirdiklerini gördük." diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Yüksel Niğde Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title