Haberler

Sivas haber: Sivas'ın Yıldız'ı ilçe olmak istiyor

Güncelleme:

Sivas haberler: Sivas'ın Yıldız'ı ilçe olmak istiyor Sivas'ta yaklaşık 20 bin nüfusu bünyesinde barındıran Yıldız Beldesi sakinleri, ilçe olmak için harekete geçti Sivas'ta yaklaşık 20 bin nüfusu bünyesinde barındıran Yıldız Beldesi sakinleri, ilçe olmak için harekete geçti.

Sivas'ın Yıldız'ı ilçe olmak istiyor

Sivas'ta yaklaşık 20 bin nüfusu bünyesinde barındıran Yıldız Beldesi sakinleri, ilçe olmak için harekete geçti

SİVAS - Sivas'ta yaklaşık 20 bin nüfusu bünyesinde barındıran Yıldız Beldesi sakinleri, ilçe olmak için harekete geçti.

Sivas'ta Yıldızdağı Kayak Tesisi başta olmak üzere birçok turistik doğan güzelliği bünyesinde barındıran, Merdel bölgesi ile 20 bine varan nüfusu sahip olan Yıldız Beldesi sakinleri ilçe olmak istiyor. İlçe olmak için gerekli her kriteri taşıdıklarını düşünen Yıldızlılar, düzenli olarak gerçekleştirdikleri istişare toplantısında konuyu gündeme getirdi.

Yıldızlılar, düğün kartlarının dağıtımı, TOKİ çalışmaları ve aza çalışmalarını değerlendirmek için Sivas'ta Susamışlar konağında Yıldız Beldeliler Derneği Başkanı Erol Çıkar başkanlığında bir araya geldi. İstişare toplantısının konukları arasında Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan ve Gazeteci Abdullah Yiğit'te vardı.

İlçe ana gündem oldu

Merder bölgesiyle ilgili gündemdeki konuların ele alındığı toplantıda ana gündem maddesi beldenin ilçeye dönüştürülmesi talebi oldu. Katılımcıların tamamı beldenin ilçeye dönüştürülmesi talebinde hemfikir oldular. Toplantıda konuyla ilgili yol haritası belirlendi.

Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, devlet büyüklerinden müjdeli haberi beklediklerini belirtip, "İnşallah Cumhurbaşkanımız ve Cumhur ittifakının katkıları ile bize seçimden önce beklediğimiz müjdeli haber verilir ve Yıldız Beldesi ilçe yapılır. Yıldız Beldesi, Merder bölgesinde nüfus yoğunluğu çok kabalalık olan bir yer. Sivas'a da 50-60 kilometre mesafede. Bölgemizde köy nüfuslarımız çok kalabalık. En küçük köyümüz bin bin 500 nüfuslu. Merder bölgesi yaklaşık 15-20 bin civarında bir nüfus barındırıyor. Bu bölgemizin bir ilçeye ihtiyacı olduğunu düşünürüz. B ihtiyacı devlet büyüklerimize ilettik, haberleri var. İnşallah bize haber verir Yıldız'ı ilçe yaparlarsa seviniriz" dedi.

Kriterler uyuyor

Yıldız Beldeliler Derneği Başkanı Erol Çıkar ise konuşmasında, Yıldız Beldesinin ilçe olmak için gerekli kriterlere sahip olduğunu vurgulayarak, "Belediye başkanımız ve muhtarlarımızla bir aradayız. Bugün Yıldız Beldemizin ilçe olması hususunda istişarelerde bulunduk. Bu talebimizin gerçekleşmesi için sürecin biraz dana hızlandırılmasını istiyoruz. Talebimize olumlu karşılık vereceklerini düşündüğümüz devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Nüfus ve coğrafi şartlar nedeniyle Yıldız'ın ilçe olması önemli bir ihtiyaçtır. Yıldız, Yıldız dağı kayak merkezi gibi uluslararası müsabakaların yapıldığı önemli bir turizm merkezini de bünyesinde bulundurmaktadır. Bu bölgenin ilçe olması için gerekli kriterlere sahip olduğunu düşünüyoruz. Yıldız Beldesinin ilçe olması en büyük talebimizdir." Şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Öztürk Hisarcık Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title