Haberler

Sivas Belediyesi'nden Gradacaç Belediyesi'ne 500 Bin Avro

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Bosna Hersek gezisinden döndü.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Bosna Hersek gezisinden döndü.

Sivas'ın kardeş şehri olan Gradaçaç Belediye Başkanı Fadil İmsiroviç tarafından davet edilen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Bosna Hersek temaslarını tamamlayarak kente döndü. Ürgüp ve beraberindeki heyet, daha önce Sivas Belediye Meclisi kararıyla verilmesi kararlaştırılan 500 bin Avroluk destekle kardeş şehir Gradacaç'ta yapılacak olan kültür merkezi projesi hakkında incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Bosna Hersek ziyareti kapsamında Saraybosna ve Gradaçaç şehirlerinde çeşitli temaslarda bulundu. Gradaçac Belediye Başkanı Fadil İmsiroviç ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve beraberindeki heyet ilk olarak, Saraybosna Türkiye Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, Büyükelçi Ahmet Yıldız ile görüştü. Saraybosna Türkiye Büyükelçisi Ahmet Yıldız'a Sivas hakkında bilgiler veren Ürgüp, Sivas'ın özellikle kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Saraybosna Türkiye Büyükelçisi Ahmet Yıldız ise Sivas heyetini Saraybosna'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ürgüp'e çalışmalarında başarılar diledi. Büyükelçilik ziyaretinin ardından, Saraybosna'da temaslarını sürdüren Doğan Ürgüp ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) Bosna Hersek Ofisini ziyaret etti. Doğan Ürgüp ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç'in mezarını ziyaret etti.

Saraybosna şehitliğini de ziyaret eden Sivas heyeti, Saraybosna'daki temasların ardından Tuzla şehrindeki Behram Medresesi'ni ziyaret etti.

Başkan Ürgüp ve beraberindeki heyet Sivas Belediyesi ile kardeş şehir Bosna Hersek Gradacaç Belediyesi arasında daha önce meclis kararıyla sabitlenen, Gradacaç'ta yapımı gerçekleştirilecek kültür merkezi yapım işi ile ilgili varılan anlaşma gereği Sivas Belediyesince verilecek maddi destek için düzenlenen protokol imza törenine katıldı. Ürgüp imza töreninde, "Yaklaşık 10 kişilik bir heyetle sizleri ziyarete geldik. Biz Sivas'tan, Türkiye'den kilometrelerce uzakta, burada kendimizi görüyoruz. Boşnaklarla Türkler yüzyıllardır kardeştir. Bu ziyaretin öncelikli amacı bu kardeşliğimizi pekiştirmektir. Gradacaç ile Sivas arasında kurulu olan gönül köprüsünü daha da kuvvetlendirmektir. Öte yandan yapılacak olan kültür merkezine 500 bin Avroluk yardım kararını meclisimizde aldık. İnşallah bugün burada protokolünü imzalayacağız" dedi. Ürgüp, "Varılan anlaşma gereği Gradacac Belediyesi'ne yapılacak 500 bin Avroluk yardımın 200 bin Avrosu 2012 yılında kalan 300 bin Avroluk kısmı ise 2013 yılı içerisinde ödenecek" diye konuştu.

Gradacac Belediye Başkanı Fadil İmsiroviç ise, "Gradacaç halkının Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e bu çalışmadan dolayı bir borcu oldu. Halkımız adına çok teşekkür ediyorum. Böyle bir hizmete vesile olduğunuz için teşekkür ederim" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Doğan Doğan Ürgüp Saraybosna Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title