Haberler

Simav Bacalara Elvedaya Hazırlanıyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde belediye ilçe merkezinde sayıları 16 bini bulan konutların tamamını jeotermal enerjiyle ısıtmayı hedefliyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediye ilçe merkezinde sayıları 16 bini bulan konutların tamamını jeotermal enerjiyle ısıtmayı hedefliyor. Belediye Başkanı Kasım Karahan 2009 yılında koydukları hedefi yakalayabilmek ve Guinnes Rekorlar kitabına girebilmek için çalışmaların ilçenin dört bir yanında tam gaz devam ettiğini bildirdi.

Başkan Karahan 4,5 yılda yaklaşık 20 milyon lira harcayarak sürdükleri kararlı ve azimli çalışmalar sonucunda ilçede şu anda jeotermal enerji ile ısınan konut sayısının 13 bini aştığını söyledi. Hedefi tutturmak için belli bir plan ve prensiple sistemli bir çalışma izlediklerini dile getiren Başkan Karahan işi sıkı tuttuklarını kaydetti.

Mesaisinin büyük bölümünü çalışmaların yapıldığı bölgelerde geçiren ve vatandaşlarla bire bir görüşmeler yapan Başkan Karahana hayır duasını eksik etmeyen vandaşlar yakın bir gelecekte Simav'da bacalara elveda edileceğine ve duman çıkmayacağına inanıyor.

Simav'ın Türkiye'de jeotermal enerji ile ısınmada ilçeler bazında lider konumda bulunduğunu ve pek çok il ve ilçeye örnek teşkil etmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Karahan jeotermal ile ısınma başta olmak üzere belediyenin içme suyu, ulaşım, cenaze gibi temel hizmetlerine iki yıldır zam yapmadıklarını kaydetti.

JEOTERMAL TURU

İlçe genelinde jeotermal çalışma yapılan bölgeleri gezen Başkan Karahan vatandaşların hayır duasını aldı. Gezinin il durağını Sırapayam Mahallesine yapan Başkan Karahan'a hanımlar yoğun ilgi gösterdi. Mahalleli hanımlar Jeotermal enerji ile ısınmanın merkezi sayılan Çevre Yolu kavşağındaki Eşanjör merkezine 200 metre gibi kısa bir mesafede olmalarına rağmen ucuz ve temiz enerji kendilerine geçen yıl getiren Başkan Karahan'a teşekkür etti.

Daha sonra sırasıyla Kekliktepe ve Esenevler Eşanjör merkezlerine giden Başkan Karahan buralarda yaptığı incelemenin ardından 100 konutun bacalara elveda etmeye hazırlandığı Esenevler Mahallesine gitti. Çalışmaları inceleyen Başkan Karahan'a konutlarına jeotermal enerji almaya çalışan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, hayır duası etti. Burada vatandaşlar "Yakında artık bu bacalardan duman tütmeyecek. Bacalara elveda diyeceğiz. Bizi ısınma derdinden kurtaran Başkanımız Kasım Karahan'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Osman Erdemir(65) isimli vatandaş, önceleri bizim mahallemize jeotermal enerji gelmez deniliyordu. Demek ki geliyormuş. Başkanımız Kasım Karahan'a nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz" dedi.

Esenevler Mahallesinde iki yapı kooperatifine jeotermal enerji vererek vatandaşları sağlıklı ve ucuz ısınmaya kavuşturduklarını ifade eden Başkan Karahan bölgede eğitim faaliyetini sürdüren iki eğitim yuvasına enerji vermeye hazırlandıklarını bildirdi.

Başkan Karahan, "Simav'da modern yapılaşmayla birlikte okullaşma oranının doruk noktaya ulaştığı Esenevler Mahallemizde yakında jeotermalsiz ev kalmayacak. Bunun yanında Kekliktepe Mahallemizin tamamı jeotermal enerji ile ısınmaya başladı. Abonelerimiz sağlıklı ve ucuz ısınmadan dolayı bize sürekli olarak teşekkür ediyorlar. Bizlerde bu durumdan memnunluk duyuyoruz" dedi.

Esenevler Mahallesinden Muradınlar Mahallesindeki DPÜ Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun Simav Yerleşkesine geçen Başkan Karahan burada yaptığı açıklamada Fakülte ve Meslek Yüksek Okulu ile birlikte 500 kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumunun da jeotermal enerjiyle ısındığına dikkat çekti. TOKİ konutlarıyla Muradınlar Mahallesine de jeotermal enerji vereceklerinin müjdesini veren Başkan Karahan, "Allah'ın bir lütfu olan bu enerjiden Simav halkının tamamı yararlandırmak istediklerini ve bunun karşılığında da Guinnes Rekorlar Kitabına girmek için müracaatta bulunacaklarını söyledi.

Ayrıca Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunda okuyan öğrencilere jeotermalli ısınmada yüzde 25'lik bir indirim fırsatı sunduklarını ifade eden Başkan Karahan, öğrencilerin istemesi halinde ailelerine Simav Eynal Kaplıcalarında 5 günlük ücretsiz konaklama imkanı sağladıklarını söyledi.

Gezisini 101 Evler Mahallesindeki Eşanşör Merkezinde noktalayan Başkan Karahan ilçede şu anda jeotermal enerjiden yararlanmayan Karşıyaka Mahallesinin bir kısmı ile Cuma ve Değirmenciler Mahallesinde çalışma başlattıklarını ve buradaki konutları da ucuz ve çevre dostu enerjiyle tanıştıracaklarını söyledi.

Simav'da jeotermal enerjide elde edilen başarının bölgesel sisteme geçmelerinden kaynaklandığına dikkat çeken Başkan Karahan, "Simav'ı bölgelere ayırdık. Belirli bölgelere eşanşör merkezleri kurduk. Böylece her bölge eskisine nazaran ısıdan daha verimli ve randımanlı bir şekilde yararlanmış oluyor. Sistemde herhangi bir aksama olduğunda diğer bölge etkilenmeden arızaya müdahale edebiliyoruz" şeklinde konuştu. İha özel haber.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kasım Karahan Türkiye Kütahya Simav Yerel Haberler

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralı çıkarıldı,

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralı çıkarıldı,

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500

Yorumlar (1)

muhittinmuhittin@hotmail.com:

yazıklar olsun 150tl para veripte ısınamıyoz. bedava ısınanlar ve paramızı alıpta hizmet vermeyenler Allah sizi bildiği gibi yapsın...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title