Haberler

Silvan'da 627 Öğretmen Açığı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 627 öğretmen açığının olduğu belirtildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 627 öğretmen açığının olduğu belirtildi.

Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, ilçede 25 bin öğrencinin 929 derslikte ders başı yaptığını, bin 575 öğretmenden 948 öğretmen hazır bulunduğunu belirtilerek, 627 öğretmenin atamasının yapılmasının beklendiğini söyledi. Kaymakam sönmezay, "2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarımız eğitime hazır bir durumda ancak 627 öğretmen açığımız var. Bu öğretmen açığımızın Milli Eğitim Bakanlığı tarafında yapılan son atamalar ile Silvan ilçemize 303 öğretmen atandığı belirtildi. Bu öğretmenlerimizin göreve başlamasıyla öğretmen açığımızı bir nebzede olsa gidermiş olacağız. Silvan ilçemizde öğretmen norm kadrosu bin 575'tir. Ancak yıllardan beri öğretmen eksikliğiyle eğitim öğretime devam ediliyor. Şu an 948 öğretmen görev yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son atamalarla birlikte ilçemize 303 öğretmen ataması yapılmıştır. Silvan ilçemizde 929 derslik mevcut olup, 59 derslik inşaatı tamamlanmış olup bu yıl eğitime kazandıracağız. İlçemizde ilkokula 2 bin 450 öğrenci başlayacak" dedi.

"SALDIRI OLAN OKULLAR ONARILDI"

Silvan'da okullara yapılan saldırılara da değinen Kaymakam Sönmezay, "Silvan ilçemizde Lice'deki olayları bahane ederek 5 okulumuza yönelik yapılan molotoflu ve ses bombalı saldırı sonrası çıkan yangından hasar gören okullarda onarım çalışmaları başlatıldı. Okullarımızda yapılan onarım çalışmaları sırasında vatandaşlarımızın destekleriyle yapılan onarım çalışmaları sonrası eğitim öğretime başlanıldı. Saldırı sonrasında 14 Nisan anaokulumuz büyük bir hasar gördü. Bu okulumuzda 160 öğrenci eğitim görüyordu. Bu okulumuzda yapılan bakım ve onarım çalışması sonrası eğitim-öğretime hazır hale getirilerek eğitim vermeye başladı. An itibariyle hiç bir okulumuzda bir sıkıntı söz konusu değildir" diye konuştu.

Okulların boykot edilmesine de değinen Kaymakam Sönmezay, "Güneydoğu'da ana dilde eğitim talebiyle Eğitim-Sen ve Kurdi-Der'in okulları boykot çağrısının yapılmasının ardından, Silvan ilçemizde öğrenciler ders başı yaptı. Silvan ilçemizde 25 bin öğrenciden sadece bin 500 civarında öğrencinin okula gelmediği görüldü. Bunlardan bir çoğunun adres değişikliği ve eğitim- öğretimin ilk haftası olması münasebetiyle okula gelmeyen öğrencilerdir. Öğrencilerimizin çoğu bugün ders başı yaptı. Bunu kesin bir rakam vermemiz söz konusu değil" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Berkan Sönmezay Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den "Dışarı çıkmayın" uyarısı

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer?
Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title