Haberler

Siirtli Üretici, Pervari Balını Yurt Dışına Satıyor

Güncelleme:

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı yaylalarda bal üretimi yapan Cemal Tomris, balını dünyanın birçok ülkesine gönderiyor. Tomris; “Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda gibi ülkelerden, Suudi Arabistan’dan, Irak’tan hatta Dubai’den bu balı talep eden insanlar var" dedi.

YUSUF EREN

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı yaylalarda bal üretimi yapan Cemal Tomris, balını dünyanın birçok ülkesine gönderiyor. Tomris; "Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda gibi ülkelerden, Suudi Arabistan'dan, Irak'tan hatta Dubai'den bu balı talep eden insanlar var" dedi.

Siirt'in Pervari ilçesinde bal üretimi yapan Cemal Tomris, ürettiği balları dünya pazarına açtı. Tomris, 20 arı ile başladığı ticari girişimini, ihracat ile büyütüyor.

Pervari balını ticari bir girişime çeviren Tomris, "Türkiye'deki gereken yerimizi bal pazarında aldıktan sonra amacımız yurt dışı. Bunun da sinyallerini ve ışığını gördük. Yurt dışında gerek Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda gibi ülkelerden, Suudi Arabistan'dan, Irak'tan hatta Dubai'den bu balı talep eden insanlar var" dedi.

2600 RAKIMDA DOĞAL ÜRETİM

Ürettiği balların tamamen doğal olduğunu söyleyen bal üreticisi Cemal Tomris, "Ürettiğimiz bal tamamen doğal Pervari yaylalarında rakım 2600'de. Tarihi bir tecrübeyle üretim yapmaktayız. Doğal ve serin bir hava ortamında üretim yapıldığı için ürünler tamamen doğal. Sanayi, ulaşım ve zirai mücadelenin olmadığı; havanın, toprağın, suyun tertemiz olduğu Pervari yaylalarında, dedelerimizden babalarımızdan gelmiş bilgi birikim ve tecrübeyle bu işi yürütmekteyiz" dedi.

"20 ARI İLE BAŞLADIM"

20 arı ile işe başladığını belirten üretici Cemal Tomris şunları söyledi:

"İşyeri olmadan önce pazarlama falan yapmıyorduk. Şahsi olarak bu işe başladım. 20 arı ile başladım. Ürettiğim ballar elimde kalıyordu. Eşe dosta vermeme rağmen elimde yine kalıyordu. Bunu bir işe dönüştürmek istedim. Bunun için bir işyeri kurdum, Pervari merkezde. Bu tarihi lezzeti hani biz Pervarililer olarak biliyorduk, tüketiyorduk. Ama ismi var kendisi piyasada olmayan bir baldı. Bunu acaba hem Türkiye pazarına hem dünya pazarına nasıl ulaştırırım düşüncesiyle aldığım 20 arıyla üretim yapmaya başladım. Yaptığım bu üretimde Türkiye'nin her tarafına adrese teslim bir şekilde gönderim yapmaktayız. Türkiye'nin bu tarihi lezzetini bütün dünyaya ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA / Yerel

Suudi Arabistan Pervari Dubai Irak Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

'Karısını dövüyor' diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

"Karısını dövüyor" diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

Bakmadan Geçme

Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? 7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL? YKS öncesi ÖSYM uyardı! #128226 ÖSYM adaylara hangi uyarılarda bulundu? CUMA NAMAZI SAATİ İL İL 7 HAZİRAN | İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Cuma namazı kaçta okunuyor? Diyanet'in Cuma namazı vakitleri! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 HAZİRAN CUMA! BİM aktüel ürünler kataloğunda bugün neler satışa çıktı? Araç aksesuarları, bisiklet, tencere seti... TYT saat kaçta başlıyor? TYT saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? CUMA MESAJLARI 7 HAZİRAN: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 8-9 HAZİRAN | Hafta sonu hava sıcaklığı kaç derece olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak?
Esenyurt'ta ilginç tartışma! Sokak ortasında boynuna kemer takıp kollarını ısırdı

Esenyurt'ta ilginç tartışma! Sokak ortasında boynuna kemer takıp kollarını ısırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title