Haberler

Sıfır rakımından Torosların zirvesine spor

Güncelleme:

- Sıfır rakımından Torosların zirvesine spor 62 tesiste, 12 ay devam eden spor kurslarına 2 bin öğrenci katılıyor Mersin'in Erdemli ilçesinde hazırlanan "Kent Merkezinden Kırsala Spor" projesi kapsamında toplumun her alanı spora yönlendiriliyor.

- Sıfır rakımından Torosların zirvesine spor

62 tesiste, 12 ay devam eden spor kurslarına 2 bin öğrenci katılıyor

MERSİN - Mersin'in Erdemli ilçesinde hazırlanan "Kent Merkezinden Kırsala Spor" projesi kapsamında toplumun her alanı spora yönlendiriliyor.

Tenisten futbola, mücadele sporlarından okçuluğa kadar sporun her dalında, Erdemli Belediyesi'ne bağlı spor koordinasyon merkezi ile 2 bin gence eğitim veriliyor. Denize sıfır noktadan Toros Dağları'nın zirvesine kadar kurulan spor tesisleri ile kent merkezinden kırsala varıncaya kadar toplumun her kesiminin spor yapması hedefleniyor. Yürütülen çalışmalara ise gençler yoğun ilgi gösteriyor.

6-15 yaş çocuklar, spor merkezlerinde, dart, okçuluk, tenis, aerobik ve plates, voleybol, basketbol, futbol, muay thai, tekvando spor dallarında eğitim alma şansı bulurken, oluşturulan kadın spor merkezleri üzerinden ise kadınlar rahatlıkla eğitmenler eşliğinde spor yapabiliyor.

Kent merkezinde ne varsa, kırsal mahallelerde o olacak bakışıyla hareket ettiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Kent merkezinden kırsala doğru spor merkezi hareketleri başlattık. Şu ana kadar Erdemlimizin tamamında 62 tane spor merkezimiz var. Kırsalda eksik olan yerlerimizi hızla tamamlayıp, insanlarımızın yediden yetmişe tamamının spor yapmasını sağlayacağız" dedi.

Mavi ile yeşilin buluştuğu kent Mersin Erdemli'de sporun her dalında faaliyet gösterdiklerini aktaran Erdemli Belediyesi Spor İşleri Müdürü Kamil Boran, "Erdemli Belediyesi Spor Koordinasyon Merkezimizde 2 bine yakın öğrencimize kurs vermekteyiz. Basketboldan voleybola, hentboldan futbola, mücadele sporlarından okçuluğa, birçok branşta hizmetimiz 12 ay boyunca devam etmektedir. İnşallah buradan yetişen çocuklarımız, tüm branşlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir" diye konuştu.

Kent merkezinde yaşayan öğrencilerden kırsal mahallelere varıncaya kadar spor kurslarına yoğun ilgi gösteren gençler ise yapılan çalışmalardan oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Futbolcu olmak istediğini dile getiren öğrenci Mehmet Ali Kasap, "Küçüklükten beri hep futbol oynamak istemişimdir ve bu konuda beni geliştiren hocalarım da bu kursta olduğu için burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Tenis oynamayı çok sevdiğini ifade eden öğrenci Ensar Kılıç, "Buraya geliyorum, tenis oynuyorum, spor yapıyorum, spor yapmaktan hoşlanıyorum" cümlelerine yer verdi.

Tekvando sporunun kendisini şampiyonluklara götürdüğünü anlatan öğrenci Nuran Saydan ise, "İlk başta merakla başlamıştım ama devam ettikçe sevdim ve bu sporu yapmak benim için bir hobi haline geldi ve bu da şampiyonluklara götürdü" açıklamasını yaptı.

Gençlerin spor dallarına yönelmesi aileleri de mutlu ediyor. Çocukların dijital bağımlılıktan kurtulmasının yanı sıra sosyal yaşamına sporun etki ettiğine dikkat çeken Ayşe Şahin, "Çocuklar çok heyecanlılardı uzun zamandır bu etkinliği futbolu, basketbolu bekliyorlardı zaten onlarla beraber biz de çok heyecanlıydık zaten" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Belediyesi Toros Dağları Mersin Tenis Yerel Spor Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title