Haberler

Selçuk'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü, İstasyon Meydanı'ndaki Kurtuluş Savaşı anıtı önünde törenle kutlandı.

Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü, İstasyon Meydanı'ndaki Kurtuluş Savaşı anıtı önünde törenle kutlandı.

Kurtuluş Savaşı Anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Gökkan Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, Belevi Belediye Başkanı, CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işık, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür'ün Kurtuluş Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlamına hitaben bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, şunları söyledi: "Her zaman söylediğimiz gibi Ege'deki kavga emperyal bir kavgaydı. Ege'deki kavga bu halkların kavgası değildi. Bedelini de emperyal güçler Ege'de yaşayanlara çıkardı. Bu kavganın sonucu olarak önce Girit, sonra Balkan Göçmenleri, Mübadiller, Yugoslavlar o coğrafyadan kopup geldiler ve buradakiler gitmek zorunda kaldı."

İlçede yaşayan vatandaşların bir bütün olarak ayırım gözetmeksizin yaşamlarını idame ettirmelerini isteyen Başkan Ülger; sözlerini şöyle sürdürdü: "Selçuk'ta yaşayan vatandaşlardan şunu istiyorum. Bir kere hemşehri olarak barışık olmalıyız, barışık yaşamalıyız. İyi düşünmeliyiz ki, iyi sonuç alalım. Ulusal olarak da; Atamızın dediği gibi 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh.' Yani hem ülkemiz hem de dünyada barışı savunmalıyız. Ancak, barışık olmalıyız, ama düşmanlara karşı, barışı körükleyenlere karşı çok sert olmalıyız. Çelik gibi durmalıyız, dün olduğu gibi Yunanlılarla şarkılar söylemeliyiz, ama 8 Eylül'ü unutmamalıyız."

Selçuk Belediyespor Kulübü Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden kutlama programında, Belediye Spor Kulübü Derneğinin "Festival Kupası" adı altında düzenlediği Futbol ve Tenis turnuvasında dereceye giren sporculara ve takımlara ödül verildi. Sporculara ödüllerini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür verdi.Tören sonunda tüm katılımcılar ellerindeki karanfilleri Kurtuluş Anıtına bıraktı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Vefa Ülgür Özcan Işık Belevi Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title