Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Siirt'in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Siirt'in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Güneş'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, ambulansla Lala Paşa Camisi avlusuna getirildi. Şehidin annesi Rahime Güneş, babası Ağa Güneş, eşi Hatice Güneş, kardeşleri Ahmet ve Muhammet Güneş, Şeyda Orhan ve Zeynep Ergenli tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze namazını kıldıran Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, şehitlerin ölmediğini, yakınlarına şefaat ettiğini, dua beklediğini belirterek, törene katılanlardan haklarını helal etmelerini istedi. Cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehit Güneş'in cenazesi, Cumhuriyet Caddesi'nde bir süre taşındı. Bu sırada vatandaşlar, terör örgütü aleyhine ellerinde Türk bayraklarıyla slogan attı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da şehidin babası Ağa Güneş'in koluna girerek, teselli etmeye çalıştı.

Karskapı Şehitliği'ne getirilen şehit Güneş'in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, şehidin babasına oğlunun tabutuna sarılı Türk bayrağı ve fotoğrafını verdi.

Cenazenin defnedilmesi sırasında fenalaşan şehidin iki aylık hamile eşi Hatice Güneş, eşinin mezarına sarılarak "Kürşat ne olur kalk" diyerek ağladı.

Törene, Sağlık Bakanı Recap Akdağ, Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Hatice Güneş Erzurum Pervari Siirt Yerel Haberler

title