Haberler

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde 18 Mart töreni için çalışmalar devam ediyor

Güncelleme:

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilecek olan 18 Mart töreni için hazırlıklar sürüyor. Çevre düzenleme projesi tamamlandıktan sonra ağaç dikimi yapıldı ve 20 bin adet şakayık çiçeği dikildi. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları da devam ediyor.

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde 18 Mart töreni için çalışmalar devam ediyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Şehitler Abidesi'nde tören hazırlıkları sürüyor. Çevre Düzenleme Projesi tamamlanan alanda ağaç grubu bitkilerin dikimi yapıldı. Rengini şehitlerimizden alan, kırmızı beyaz rengi ile Türk bayrağını temsilen 20 bin adet şakayık çiçeği dikildi.

Çalışmalara ilişkin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü kapsamında Şehitler Abidesi'nde alt yapı hazırlıkları titizlikle devam etmektedir. Çevre Düzenleme Projesi tamamlanan alanda ağaç grubu bitkilerin dikimi yapılmış ve rengini şehitlerimizden alan, kırmızı beyaz rengi ile bayrağımızı temsilen 20.000 adet şakayık çiçeği öncelikli olarak rölyef önü, Türk Bahçesi ve temsili şehitlikler olmak üzere hummalı bir çalışma ile dikilmiştir. Karşılıklı iki tribün ve 2 dev ekran tören alanına montajı devam ediyor. Alt yapı ve üst yapı inşai faaliyetler kapsamında günde 100 işçi ile temsili şehitliklere mıcır serilmiş, mermer temizliği yapılmış ziyaretçi konforu açısından yolların bakım çalışmaları tamamlanmıştır. Çanakkale Ruhu'nun gelecek nesillere aktarılması adına; Tarihi Alanı'nın tanınırlığını ve görünürlüğünü arttırarak aziz şehitlerimize olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için ziyaretçilerimizi coşku ile kutlayacağımız Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde "Bizim Çanakkale'ye bekleriz. Sizleri Tarihi Alan'da ağırlamaktan onur duyarız" denildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Gelibolu 18 Mart Çevre Yerel Politika Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Bakmadan Geçme

Survivor Aleyna kimdir? Aleyna Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

title