Haberler

Şehit Hasan Tahsin Onuk'un Adı Ölümsüzleştirildi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü Beldesinde İstanbul Ticaret Odası'nın Tunceli'de 1997 yılında terörle mücadele sırasında şehit olan Hasan Tahsin Onuk adına yaptırdığı ortaokulun açılışı yapıldı.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü Beldesinde İstanbul Ticaret Odası'nın Tunceli'de 1997 yılında terörle mücadele sırasında şehit olan Hasan Tahsin Onuk adına yaptırdığı ortaokulun açılışı yapıldı.

Açılış törenine Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 23 dönem Gümüşhane Milletvekili Prof.Dr Yahya Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, İlçe Kaymakamı Ozan Gazel, Şehit Annesi Fatma Onuk, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Genel Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Belediye Başkanı Muammer Duran, Belde Belediye Başkanları, Kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, İstanbul Ticaret Odası başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ve yönetim kurulu üyelerinin hava muhalefeti nedeniyle programa katılamadıklarını belirterek, okulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Mücadelelerinin cehaletle olduğunu ifade eden Vali Mayda, "Güzel insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz, bunun için kendine güvenen, analiz yapan farklı düşünen insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir şeyler üretebilmek ve yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı var. Eğitim alt yapısına yapılan bu yatırım için, İstanbul Ticaret Odasının Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, eski Valimiz Enver Salihoğlu'na, bir önceki dönem milletvekilimiz Prof.Dr. Yahya Doğan'a ve Milletvekilimiz Feramuz Üstün'e teşekkür ediyor, okulun hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise eğitim alt yapısına yaptıkları yatırımların bugün çok daha önemli olduğunu gördüklerini belirterek, hayırseverlerin yaptıkları bu yatırımlarla çocukların vizyonunun gelişeceğini, gelecekte ülkeyi teslim edecekleri nesillerin kendilerinden daha iyi yetişmesi için üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Açılış töreninde konuşan 23. dönem Gümüşhane Milletvekili Prof.Dr. Yahya Doğan ise Kelkit'te eğitimin niteliğini geliştirmek için yaptıkları gerekli çalışmaların meyvelerini şu anda aldıklarını belirterek, genç nesilleri daha güzel günlerin beklediğini ifade etti.

Programda daha sonra eğitime destek sağlayan kişi ve kuruluşlara hediye olarak Zilli kilim üzerine dokunmuş Türk Bayrağı ve teşekkür plaketleri verildi.

Açılış törenine katılan davetliler, okul salonunda Şehit Hasan Tahsin Onuk ile ilgili sinevizyon gösterisini izledi. Bu sırada şehit annesi Fatma Onuk'un duygulanarak ağladığı görüldü. Program davetlilerin okulun içerisinde derslikler ve diğer bölümleri gezmesi ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Tahsin Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

title