Haberler

Şarkışla'daki Toprak Kayması

Belediye ekipleri, 1. Etap TOKİ konutları yakınlarındaki heyelanın ardından bölgede iş makineleriyle teraslama çalışması yapıyor F3 Blok'ta dairesi bulunan vatandaşlar, binanın tedbir amacıyla boşaltılması kararının ardından eşyalarını Şarkışla Kaymakamlığınca kiralanan evlere taşıyor Kaymakam Gül: "AFAD, bize her türlü desteği verdi.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 1. Etap TOKİ konutları yakınlarındaki heyelanın ardından bölgede toprak kaymasının devam etmesini önlemek amacıyla belediye ekiplerince iş makineleriyle teraslama çalışması yürütülüyor.

Şarkışla Belediyesi ekipleri, heyelanın meydana geldiği bölgeye iş makineleriyle dolgu malzemesi taşıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik amacıyla şerit çektiği bölgede, belediye ekiplerinin teraslama çalışmaları sürüyor.

Toprak kayması nedeniyle 16 daireli F3 Blok'un tedbir amacıyla boşaltılması kararının ardından, vatandaşların dairelerdeki eşyaları Şarkışla Kaymakamlığınca kiralanan evlere kamyonlarla taşınıyor. Eşya taşıma çalışmalarına Şarkışla Belediyesi ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü araç desteği veriyor.

Bu arada, heyelanlı bölgedeki çatlakların toprakla doldurulduğu ve yağış sırasında suyun zemine inmesini engellemek amacıyla bu alanlara naylon serildiği görüldü.

Öte yandan, Kaymakam Davut Gül ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli sosyal hizmet uzmanları, konutlara gelerek vatandaşlarla görüştü.

Kaymakam Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından 7-8 yıl önce yaptırılan 1. etap konutlardaki bir blokun arkasındaki alanda toprak kayması meydana geldiğini hatırlatarak,  "Bu kaymanın sebebini bilmiyoruz. Bunun sebebini belediyemiz tetkik ettiriyor. Jeolojik etütler yapılıyor. Bu arada da yoğun yağmur var. Vatandaşlarımızdan herhangi birinin kılına zarar gelmemesi için evlerin boşaltılması yönünde karar aldık. Konutlarda yaşayan insanlar, taksit ödeyen, dar gelirli insanlar ayrıca bir kira ödemeleri zor oluyor. Bu anlamda da AFAD, bize her türlü desteği verdi. Bu vatandaşları evlere yerleştireceğiz. Sorun çözülene kadar da kiraları ve buna benzer ihtiyaçları, AFAD'ın Kaymakamlığımıza aktaracağı kaynakla giderilecek" diye konuştu.

Mağdur ailelerin geceyi akrabalarının evlerinde ve misafirhanelerde geçirdiğini belirten Gül, "Binada kimse kalmadı. Bugün de Belediye Başkanlığı ve İl Özel İdaresine ait araçlar ve kiralanan kamyonlarla vatandaşlarımızın eşyalarını kiraladığımız evlere taşıyacağız. Eşyaların taşınması için işçileri de ayarladık" dedi.

Gül, mağdur vatandaşların Şarkışla Cumhuriyet Savcılığına konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını, savcılığın araştırmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Apartman sakinlerinden Murat Albayrak ise mağdur olduklarını belirterek, "Şu anda eve giremiyoruz. Kaymakamlık, tedbir kararı aldı, binayı boşalttı. Burada yaşayanların çoğu asgari ücretle çalışan, inşaatta çalışan, o şekilde geçinen insanlar. Çoğu işsiz. Bunların hepsi mağdur oldu" şeklinde konuştu.

Aileler ise kiralık ev bulma ve eşyaların taşınması konusunda kendilerine yardımcı olan Kaymakam Gül ve Belediye Başkanı Oğuz'a teşekkür etti. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Davut Gül Şarkışla Sivas Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title