Haberler

Şanlıurfa'da Hakim Savcı ve Gazetecilere Büyük Müjde

Şanlıurfa Başsavcısı Uğurhan Kuş, kendisini ziyaret eden gazetecilere yaptığı açıklamada, adliye personeli ve gazeteciler için önemli müjdeler verdi.

Şanlıurfa Başsavcısı Uğurhan Kuş, kendisini ziyaret eden gazetecilere yaptığı açıklamada, adliye personeli ve gazeteciler için önemli müjdeler verdi.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler önderliğindeki yerel ve ulusal medya temsilcileri, 15 Ocak 2015'te Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan ve 9 Şubat 2015'te görevine başlayan Uğurhan Kuş'u ziyaret etti. Tanışma sohbeti ve başarı dileklerinin ardından Başsavcı Kuş, hakim ve savcı gibi adliye personeli ile gazetecilere müjdeli haberler verdi. Adliye personeli için en büyük sorunun fiziki mekan olduğunu belirten Kuş, bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Sorunun tamamen çözülmesi için mevcut binanın yanında yeni bir bina yapılacağını vurgulayan Kuş, yeni bina yapılana kadar ise uygulanacak çözüm yöntemini şöyle anlattı:

"İlk geldiğimizde fiziki sıkıntılar iletildi. Adliyemizde ciddi manada yer sıkıntımız var. Bunu yer kiralamak, ek hizmet binalarına aktarmak suretiyle inşallah gidereceğiz. Biz elimizden geleni yapacağız. Yer sıkıntısı nedeniyle adliyemizin yanında 17 dönüm arsamız vardı, o arsanın tapusunu aldık. Belediyede imar işi var. Orasının da temelleri bu sene içerisinde yapılacak. Ek hizmet binası olacak. Orası da yapıldığında mevcut bina, savcılık, yeni yapılmış bina da mahkeme binası olacak. Belki Türkiye'de bir ilk, bir örnek olacak."

Adliye etrafının kötü görüntüye sahip olduğunu da hatırlatan Kuş, bu konuda yerel yöneticilerden destek istedi. Kuş, "Adliyenin etrafında galericiler, traktörler var. Uygun olmayan görüntüye sahip. Bir an önce halledilmesi lazımdır. Yerel yöneticilerimiz eminim planlamışlardır. En kısa sürede giderecekledir" dedi.

Bölge insanını öven Başsavcı Kuş, insanların adliyedeki işlemlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için de çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Kuş, "Amacımız hizmet edebilmek. Kalıcı eserler, izler bırakmak. Adli hizmet anlamında, en iyi, en kaliteli ve en kolay hizmeti sunabilmek adına elimizden geleni yapacağız. Vatandaşların adliye giriş çıkışlarını kolaylaştırmak adına giriş kapılarını düzenleyeceğiz. En kısa süre de bunları yapacağız. Ben gerçekten burayı çok sevdim. Güzel bir yer olduğunu, medeniyetinin güzel, insanlarının gerçekten halis, muhlis, milletine ve devletine bağlı olduklarını müşahede ettim. Bu beni mutlu etmiştir" diye konuştu.

Basın mensuplarına da güzel haberler veren Başsavcı Kuş, müjdelerine şöyle devam etti;

"İnşallah basınla ilgili konuları da ayrıca değerlendirmemiz lazım. İnşallah basın odası planlamamız var. Basın mensupları da adliyeye girdiklerinde rahat bir çalışma ortamı bulmaları amacıyla, bu çalışmayı yapacağız. Yine basın mensuplarının adliye de bir muhatapla karşılaşmaları, ilk elden onunla muhatap olabilmeleri için bir basın bürosu şeklinde birim kurmayı düşünüyoruz. Bu büro günlük olayları derleyecek, bizlerin bilgisi ve onayı dahilinde, gerekli bilgilendirmeleri yapacak. Taleplerinizi araştırmalarınızı, gazetecilik ile ilgili, yürüttüğünüz faaliyetlerinizi, bu büronun yardımıyla daha koly şekilde, yürütebileceksiniz. Bazı bilgileri elde edebileceksiniz. Bu büro vasıtasıyla basın açıklamaları yapılacak. Umarım gazetecilerin işleri de en kısa sürede adiye de kolaylaşmış olacak."

Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kamil Güler de, görevinin hayırlı olmasını dilerken gazetecilerin adliyedeki sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundukları kaydetti. Güler, basın mensuplarının adliyedeki mesleki sorunlarının çözümü noktasında desteği nedeniyle Başsavcı Güler'e teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Kamil Güler Diyarbakır Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title