Haberler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri, kortej yürüyüşü çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri, kortej yürüyüşü çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği etkinlik Belediye binası önünden Rabia Meydanı'na kadar süren etkinliğe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, gazi ve şehit aileleri yakınları ile engelli vatandaşları temsil eden dernekleri katılırken, korteje vatandaşlar da destek verdi.

'ön yargı en büyük engeldir', 'hayatı paylaşmak için engel yok' ve 'engelsiz yaşam için el ele' şeklinde dövizler taşıyarak Rabia Meydanı'na gelen protokol ve vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5 dakika da sen engelli ol programına katıldı.

Alanda ilk olarak Ankara Seymen Gurubu'nun türkülerini dinleyen vatandaşlar, ardından misket oyununa eşlik ederek eğlenceli anlar yaşadı. Programda bir konuşma yaparak 'Engel diye bir şey yoktur' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak daha yaşanabilir bir Şanlıurfa için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

ÇİFTÇİ, "İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi'nin diğer 13 ilçe belediyesi ile birlikte engelli vatandaşların sorunlarına çözüm odaklı ortak çalışmalar sürdürdüğünü de sözlerine ekleyen Çiftçi, "Şehirlerimizi imar ve hizmet ederken toplumuzun yaşamış olduğu sosyal alanları, parkları, binaları ve yolları inşa ederken engelli kardeşlerimizi düşünerek ve hayatlarını kolaylaştırmak adına bir çok çalışmayı da beraberinde gerçekleştiriyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak adına elimizden gelen tüm imkanları yerine getirmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 13 ilçe Belediye Başkanlığımızla birlikte engelli kardeşlerimizin huzur ortamında yaşaması için çalışmalarımızı bu ölçekte sürdürüyoruz" dedi.

"ENGESİZ BİR ŞANLIURFA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

13 Yıllık AK Parti hükümetinin engelli bireylere yönelik yapmış olduğu çalışmalara da değinen Çiftçi, "Engelli kardeşlerimize yönelik yapılan çalışmalarla birlikte dezavantajlı bireylerin rahat bir şekilde yaşamaları sağlandı. Engelli kardeşlerimize kendi şehirlerinde verilen hukuksal, sosyal ve ekonomik yönden önemli haklar sağlandı. Engelli vatandaşlar bu yaşamın bir nimetidir. Hayat herkese aynı koşullarda gelmemekte. Yüce Allah insanları farklı farklı imtihan etmekte. Bizler de tüm engelli kardeşlerimiz gibi birer engelli adayıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak engel tanımıyoruz. Engelsiz bir yaşam için bizlere düşen tüm sorumluluklara hazırız" şeklinde konuştu.

VALİ YARDIMCISI AKIL, ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ise "Biz daima engelli kardeşlerimizin yanında olduk. Bu kapsamda engellilere yönelik yapılan tüm çalışmalarda desteklerini bizlerden esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, "Toplumumuzda yaşayan Engelli kardeşlerimize yönelik bilinçlendirmenin arttırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem eğitim anlamında hemde çocuklarımızın rehabilitasyonu anlamında çok ciddi anlamda çalışmalar yapmaktayız." dedi

Konuşmalarının ardından göz bandı takarak farkındalığa dikkat çekmek amacıyla görme engelli vatandaşlar için şehir merkezindeki kaldırımlarda yer alan yürüyüş bandında yürüyen Çiftçi, tekerlekli sandalye de kullandı.

Program boyunca engelli vatandaşlarla birebir görüşmeler gerçekleştiren Çiftçi, yaşanan sorunları da dinleyerek çözüm üretilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Rabia Meydanı Metin İlci Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title